Home » Hírek » Erdély » Házról házra járnak Háromszéken a Néppárt önkéntesei

Házról házra járnak Háromszéken a Néppárt önkéntesei

2014. 2. 7.
Megosztás:

Ajtóról ajtóra jártak Háromszéken az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) önkéntesei, hogy segítsék a regisztrációt – hangzott el az EMNT sepsiszentgyörgyi székházában szervezett sajtóértekezleten. Eddig nyolc orbaiszéki és öt erdővidéki települést jártak le, így ezeken a településeken gyakorlatilag minden magyar állampolgárt megszólítottak. A két alakulat emberei összesen több mint tízezer háromszékinek segítettek felvétetni magát a magyar választói jegyzékbe.

Házról házra járnak Háromszéken a Néppárt önkéntesei

Barátoson, Cófalván, Komandón, Orbaiteleken, Papolcon, Székelytamásfalván, Zágonban és Borosnyón, illetve Kisbaconban, Bibarcfalán, Felsőrákoson, Középajtán, Székelyszáldoboson házról házra jártak kollégáink – részletezte Benedek Erika, az EMNP megbízott Kovászna megyei elnöke.

Sánta Imre, az EMNT sepsiszéki elnöke hatezer regisztráltról beszélt Sepsiszentgyörgyön és környékén. Mint mondta: március 15-ig még biztonságosan lehet kérni a felvételt a választói névjegyzékbe, de a periódus vége fele már interneten javallott folyamodni, és emailben kérni a választ.

Házról házra járnak Háromszéken a Néppárt önkéntesei

Ferencz Attila, az EMNT országos regisztrációs biztosa azt mondta: eltökélt szándékuk, hogy Háromszéken még legalább ötezer személyt felvetessenek a választói jegyzékbe. A regisztrációs biztos szerint az EMNT önkéntesei Partiumban 17 500, Közép-Erdélyben pedig 8 300 olyan magyar állampolgárnak segítettek, akik könnyített eljárással szerezték meg a magyar állampolgárságot, és szavazni akarnak a magyarországi országgyűlési választásokon.
Erdélyből eddig mintegy százezren regisztráltak, ennek több mint fele EMNT és EMNP asszisztenciával. Ferencz külön köszönetet mondott az önzetlen segítségért a magyar történelmi egyházak és a civil szervezetek képviselőinek.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria