Home » Despre noi » conducerea-partidului

conducerea-partidului

05. 6. 2012.
share:

SZILÁGYI Zsolt, președinte

Szilágyi Zsolt s-a născut în 1968 la Oradea. De formaţie politolog, absolvind, între 1987 şi 1990, Facultatea de Construcţii a Universităţii „Politehnica” din Timişoara, iar, între 1992 şi 1998, Facultatea de politologie a Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta. În 1993 a fost unul dintre fondatorii Blocului Reformist din cadrul UDMR. Începând din 2003 este vicepreşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, iar în 2004 a fost membru fondator al Uniunii Civice Maghiare. Între 1990 şi 2004 a fost deputat în Parlamentul României,. În 2011 a fost membru al grupului de iniţiativă al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, devenind apoi vicepreşedintele la nivel naţional al partidului. În prezent este şeful de cabinet al vicepreşedintelui Parlamentului European Tőkés László.

TORÓ T. Tibor, vicepreşedinte

S-a născut în 1957 la Timişoara. Ocupaţia sa de bază este cercetător în fizică, activând, între 1986 şi 2000, la Departamentul de Protecţie împotriva Radiaţiilor din cadrul Institutului de Cercetare în Sănătate Publică Timişoara. În ceea ce priveşte cariera sa politică, între 2000 şi 2008 a fost deputat în Parlamentul României, din 2008 este consilierul politic principal al eurodeputatului Tőkés László, iar în 2012 a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, numărându-se printre iniţiatorii acestuia. Toró este unul dintre iniţiatorii Procesului de la Bálványos, unul dintre fondatorii Universităţii de Vară Bálványos. În prezent este co-preşedintele Senatului Universităţii de Vară. În 2004 a fost unul dintre cei care au elaborat proiectul de lege privind statutul autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, precum şi a statutului autonomiei individuale a comunităţii naţionale maghiare din Transilvania, fiind şi semnatarul şi susţinătorul acestora în Parlamentul României.

dr. ZAKARIÁS Zoltán, vicepreşedinte

S-a născut în 1968 în Braşov, de formaţie medic (1993, UMF Târgu-Mureş), întreprinzător. Membru în Consiliul Local al municipiului Odorheiu Secuiesc. În 2013 a fost ales președintele Aleşilor Partidului Popular Maghiar don Transilvania. Tot din anul 2013 este vicepreşedintele partidului.

ZATYKÓ Gyula, vicepreşedinte

Zatykó Gyula s-a născut în 1960 la Oradea. Este căsătorit şi are doi copii, fiind inginer constructor de maşini. A absolvit facultatea de profil din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara. Înainte de 2004 a fost membru simplu al UDMR, iar între 2004 şi 2008 a fost membru în prezidiul organizaţiei judeţene Bihor a Uniunii Civice Maghiare. În 2011 a fost membru fondator al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, apoi vicepreşedinte al partidului.

MÁTIS Jenő, vicepreşedinte

S-a născut în 1964 în Braşov. Studii: Universitatea Eötvös Loránd, Facultatea de Ştiinţe Administrative şi de Drept, specialitatea politologie,Budapesta; Institutul Politic „Századvég”, Budapesta; Universitatea de Ştiinţe Economice din Budapesta; Universitatea din Braşov, Facultatea de Mecanică, specialitatea inginer electric; Gimnaziul de Stat Aurel Mosora, Sighișoara

Activitate civică: membru fondator al filialei Satu Mare a Uniunii Democratice a Tineretului Maghiar; membru comitet naţional al Uniunii Organizaţiilor de Tineret Maghiare din România; membru fondator, mai târziu vicepreşedinte al Blocului Reformist; 1992-2000: membru al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, membru, între 1995-1996; secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci; membru fondator, secretar, în prezent vicepreşedinte economic al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania; 2004-2008: membru, lider grup politic Consiliul Judeţean; Vicepreşedintele filialei judeţene Cluj al Partidului Popular Maghiar din Transilvania; membru fondator, vicepreşedinte executiv, în prezent preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din Transilvania; Fondatorul Fundaţiei „Bethlen Gábor”, preşedintele mandatat al Comisiei de Supraveghere; membru al Societăţii de Ştiinţe Politice din Ungaria; membru al Asociaţiei Economiştilor Maghiari din România. 

KOLCSÁR András, vicepreşedinte

JOHANN Taierling, vicepreşedinte