Home » Știri » Ardeal » Un exemplu de urmat: Alianţa Vestului

Un exemplu de urmat: Alianţa Vestului

12. 12. 2018.
share:

După cum se ştie, patru oraşe mari din Vestul României – Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara – au înfiinţat sâmbătă un parteneriat cu denumirea Alianţa Vestului. Obiectivele lor sunt: promovarea în comun a dezvoltării regiunii şi depunerea unor cereri de finanţare comune pentru accesarea fondurilor europene.

Salutăm în numele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) decizia luată de edilii celor patru oraşe şi dorim să asigurăm de sprijinul nostru toate persoanele care şi-au propus ca scop dezvoltarea regiunii vestice – locuite şi de maghiari – a ţării.

De la înfiinţarea sa, PPMT a considerat modificarea organizării administrativ-teritoriale excesiv de centralizate şi focalizate pe Bucureşti a României ca fiind unul dintre obiectivele sale. Noul parteneriat poate fi un mijloc important pentru realizarea acestui deziderat.

Avem convingerea că Alianţa Vestului poate constitui un exemplu pozitiv şi pentru consiliile locale din Ţinutul Secuiesc, care colaborând într-o manieră similară ar putea depune eforturi comune pentru dezvoltarea acestei regiuni discriminate în permanenţă de liderii de la Bucureşti. Atragem totodată atenţia că nu este permisibil ca înfiinţarea Alianţei Vestului să împingă în planul secund cooperările transfrontaliere deja existente, cum ar fi dezvoltările demarate pe axa Oradea-Debrecen şi cele comune întreprinse de judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar (din Ungaria). 

SZILÁGYI Zsolt,

preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania