Home » Hírek » Országos » A hatalom nem tűri a politikai foglyok melletti kiállást

A hatalom nem tűri a politikai foglyok melletti kiállást

2018. 10. 11.
Megosztás:

Elmarad a csíkszeredai börtön elé péntekre tervezett gyertyás tüntetés, ami a Beke István és Szőcs Zoltán ügyében elkövetett jogtiprásokra szerette volna felhívni a figyelmet.

A hatalom nem tűri a politikai foglyok melletti kiállást

„A péntekre meghirdetett akció elmarad. A karhatalom képviselői közölték velünk, hogy a 60/1991-es törvény 9. cikkelye értelmében fel fogják oszlatni a rendezvényt és felelősségre vonják a szervezőket terrorizmus népszerűsítése miatt. Ezért ügyvédi segítség igénybevételével próbáljuk megszervezni a megmozdulást, hisz jogunk kell legyen ahhoz, hogy követeljük az elítéltek jogát a tisztességes eljáráshoz. 100 nap eltelt és még nincs bírói indoklás az ügyben, ami nélkül még az Emberi Jogok Európai Bíróságához sem tudunk fordulni” - fejtette ki véleményét Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke csütörtökön a csíkszeredai börtön mellett megtartott sajtótájékoztatón.

A Néppárt politikusa elmondta: „A hatalom képviselői nehezményezték azt is, hogy politikai foglyoknak nevezzük Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt. Állításuk szerint ilyen már nincs ebben az országban. Hát igen, mi is abban reménykedtünk, hogy ilyesmi nem fordulhat elő a 21. század Romániájában, azonban rá kellett ébrednünk a valóságra. E példátlan aljasságra fel kell hívni az emberek figyelmét, és követelni kell az indoklás kiállítását. Tartsuk szem előtt az ügyet, mert súlyos jogsértésekről van szó!”

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria