Home » Hírek » Magyarország

Magyarország

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye. Mint ismeretes, a Székely Nemzeti Tanács által 2015. március 10-ére, a Székely Szabadság Napjára meghirdetett megemlékezést és a Székelyföld közigazgatási megosztása ellen tiltakozó felvonulást önkényes módon betiltotta a marosvásárhelyi városvezetés.

2012. 8. 29.

Ha nem bérelnek, hanem vásárolnak autókat, az mintegy ötmilliárd forinttal kerülne kevesebbe a rendőrségnek. Az idén és jövőre lejáró lízingszerződéssel használt rendőrségi járművek helyett vásárolna új gépkocsikat a rendőrség, mert ha újból a bérletet választanák, az 80 százalékkal növelné jelenlegi kiadásukat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) annak kapcsán, hogy pénteken gyorsított tárgyalásos közbeszerzést írt ki 1.250 járőr- és 500 bűnügyi ügyintézői gépkocsira.

2012. 8. 29.

Egy hét sincs hátra a vakációból: szeptember 3-án mintegy 1,3 millió tanuló kezdi meg a tanévet. Az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak a tanévkezdés.

2012. 8. 29.

A kormány a tranzakciós adóból származó bevétel emelkedését is várja a szigorúbb szabályozástól Az eredeti tervvel szemben havonta - egy szerződés alapján - nem ötmillió, hanem csak másfél millió forintnyi készpénzforgalmat bonyolíthatnak egymással januártól a vállalkozások: július 10-én egy erről szóló módosító javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek - írja a szerdai Világgazdaság.

2012. 8. 28.

A cél változatlan: az, hogy tíz év múlva ötmillió, de inkább öt és fél millió ember dolgozzon Magyarországon - mondta a miniszterelnök. Jövőre 95 ezerrel emeli a közmunkások számát a kormány - mondta a kormányfő a Vas Népének. Orbán Viktor a kedden megjelent interjúban kijelentette, hogy a legfontosabb ügynek a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtását tekinti jelenleg. A kormányfő a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával adott nyilatkozatot a megyei napilapnak.

2012. 8. 28.

A kormány üzenete a második félidőre az, hogy a közterheket és a munkával kapcsolatos jövedelmeket békén kell hagyni - mondta a Ma reggelben Csaba László közgazdász. Tovább kell csökkenteni a személyi jövedelem- és a társasági adót – mondja a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint emellett arra van szükség, hogy emeljék a fogyasztást terhelő adókat.

2012. 8. 28.

A rendelet szerint az egyházak belső szabályaik alapján döntenek a nekik biztosított költségvetési támogatás felhasználásáról. A közeljövőben utalja az állam az érintett egyházaknak az úgynevezett céltámogatásokat - tudta meg a Magyar Hírlap az illetékes államtitkárságtól.

2012. 8. 28.

Mindennapos testnevelés az első, ötödik és kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben, tankötelezettség 16 éves korig - ezek az új köznevelési törvény szeptembertől hatályos legfontosabb pontjai. Mindennapos testnevelés az első, ötödik és kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben, tankötelezettség 16 éves korig - ezek a fokozatosan életbe lépő új köznevelési törvény szeptembertől hatályos legfontosabb pontjai.

2012. 8. 28.

A külügyminiszter szerint az elmúlt két év támadásai nyugvópontra jutottak, újabb vitákra pedig nem számít. Martonyi János ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a választási részvétel regisztrációhoz kötése - ha megtörténik - kérdéseket vet fel nemzetközi színtéren. Ezt szerinte az Alkotmánybíróság előzetes normakontrollja kiküszöbölhetné.

2012. 8. 16.

Rengeteg fürdőzőkre veszélyes törött karó van a Balatonban. A nemkívánatos műtárgyakat a természetvédelmi őrszolgálat egyelőre csak három öbölből tudja kitakarítani.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria