Home » Hírek » Partium

Partium

A személyes érintettség miatt kénytelen vagyok reagálni Cseke Attila, Bihar megyei RMDSZ-elnök, sajtóban megjelent nyilatkozatára. Cseke Attila tegnapi sajtótájékoztatóján azon értetlenkedett, hogy egy Facebook-bejegyzésemben – szerinte – a magyar zászló kitűzését RMDSZ-provokációnak tartom.

Sajnos senkit nem ért meglepetésként, hogy bár a december 1-jei történelmi események semmilyen okot nem adtak közösségünknek az ünneplésre, egyes magyar politikai szereplők mégis több városban – így Nagyváradon is – együtt ünnepelték a helyi hatóságokkal Erdély elcsatolását. Nem tett másként az RMDSZ nagyváradi városi tanácsosi frakciója sem, melynek nevében Kirei Melinda városi tanácsos helyezett el ünnepi megemlékező koszorút a nagyváradi központi ünnepségen.

 

Aktuális nagyváradi ügyekről tartott sajtótájékoztatót Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, a nagyváradi polgármester tanácsadója, Moldován Gellért Lajos, a Néppárt nagyváradi szervezetének elnöke és Habinyák István, a városi szervezet elnökségi tagja.

 

A jogállamiság egyik pillére a tulajdonjog és a magántulajdon tiszteletben tartása. A napokban a nagyváradi törvényszék, másodfokon született jogerős döntése alapján, a Nagyvárad Olaszi Plébánia Szent László Menedékház Kápolnájának filiája elveszítette a jelenleg a Szacsvay Imre Általános Iskolának otthont adó ingatlanegyüttesért folytatott pert. Ezzel az ingatlan román állami tulajdonban marad, melynek kezelési jogát a nagyváradi önkormányzat gyakorolhatja.

Sajtótájékoztató keretében mutatták  be a szervezők augusztus 16-án, a magyar nemzeti ünnepre szervezett augusztus 20-i nagyváradi eseményeket. Varga Korpos Dalma, a Szent László Egyesület elnöke, Csomortányi István, az Érmelléki Gazdák Egyesületének elnöke és Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke ismertette az augusztus 19–21. közötti ünnepi rendezvényeket.

Szakhatósági engedélyek nélkül bontották el új tulajdonosai a váradi cukorgyár berendezéseit, mondja Csomortányi István, az Érmelléki Gazdák Egyesületének ügyvezető elnöke.

Sajtótájékoztatót tartott Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke. Az értekezleten szó volt az Ady Endre Líceum, valamint a Szacsvay Imre Általános Iskola körüli botrányról, melynek kapcsán a politikus elmondta: az RMDSZ és az PSD etnikai konfliktust igyekszik szítani azért, hogy elfedjék az elmúlt két év sikertelenségeit, s ehhez – arab terroristákra jellemző módszerekkel – a diákságot, a gyermekeket is felhasználják.

Kolozsváron ülésezett az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság, melyen két további tétellel bővítették az erdélyi értékek sorát: a Petry hús- és hentestermékekkel és a siteri Árpád-kori templommal. A tanácskozáson a nagyváradi Szent László Egyesületet Csomortányi István képviselte.

Magyar ügyfélszolgálati ablak nyílhat rövidesen a nagyváradi polgármesteri hivatalban, az úgynevezett piramisban. Erről Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, Ilie Bolojan váradi polgármester tanácsadója számolt be tegnap, sajtótájékoztatón.

 

Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke tartottak sajtótájékoztatót a párt nagyváradi székházában. Az eseményen szó volt Nagyvárad különböző fontos beruházásairól, valamint az immáron elfogadott büntetőtörvénykönyvről is.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria