Home » Hírek » Országos

Országos

A járvány legyőzéséhez fegyelmezettséget, türelmet és szolidaritást kell tanúsítanunk, erre van szükség ugyanis ahhoz, hogy településeinken elkerülhessük a vészhelyzet okozta veszteségeket. A válság utáni időszak nyertesei azok a közösségek lesznek, melyek megfelelő önfegyelemet és szervezettséget tudnak most mutatni.


Tegnap délután a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben mutatták be az Erdélyi Magyar Szövetség polgármester-, illetve alpolgármester-jelöltjét Balázs Attila magánvállalkozó és Ilyés Botond tanár személyében. A sajtótájékoztatón Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség megyei koordináló testületének vezetője mellett a két magyar párt önkormányzati képviselőjelöltjei közül jelen volt dr. Szabó István, Rákosi János, Czipa Loránd, Johann Taierling, Gazda Lajos és Szőcs Emil.

Új lendülettel, új arccal próbálja elnyerni a sepsiszentgyörgyiek támogatását az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), az MPP és EMNP partnerségéből született alakulat a megyeközpontban a néppártiak jelöltjét, a 28 éves Tatár Imolát támogatja a városvezetői tisztség megszerzésében a június végén esedékes önkormányzati választáson.

Tekintettel az új koronavírus kapcsán hozott hatósági intézkedésekre és ajánlásokra, a kialakult közegészségügyi helyzetben az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége úgy döntött, a párt nem tartja meg a március 15-re meghirdetett rendezvényeit.

 

Harmincnál is több jelöltlistát és polgármesterjelöltet kíván indítani az újonnan alakult Erdélyi Magyar Szövetség a háromszéki helyhatósági választásokon — jelentette be hétfőn (február 9-én) Bálint József, a két párt alkotta szervezet megyei vezetője Sepsiszentgyörgyön.

 

Március elején megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség Egyeztető Tanácsa Marosvásárhelyen, mely az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt közös munkáját hivatott koordinálni.

Sajtótájékoztatót tartott március 3-án az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi elnöksége.

Marosvásárhelyen tartottak sajtótájékoztatót az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) társelnökei, vagyis Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke. Az eseményen bejelentették: az Erdélyi Magyar Szövetség Soós Zoltán független polgármesterjelöltet támogatja, ezzel pedig létrejött Marosvásárhelyen az a magyar egység, melynek célja, hogy a 2020-as önkormányzati választások eredményeként leváltsák Dorin Floreat, s újra magyar polgármestere legyen a székely fővárosnak.

 

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség Kovászna megyei tevékenységét koordináló megyei testület, melyben – a Néppárt részéről – Bálint József és Kolcza István vesznek részt, míg a Magyar Polgári Párt részéről Csáki Attila és Pethő István. A testület élére Bálint Józsefet választották.

A közelgő önkormányzati választásokon az Erdélyi Magyar Szövetség megyei és városi listavezetőiként Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt Külügyi és nemzetpolitikai bizottságának elnöke Bihar megyei tanácselnök-jelölt, míg Zatykó Gyula, a Néppárt alelnöke nagyváradi polgármester-jelölt lesz – jelentették be szerdán délelőtt Nagyváradon.

 
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria