Home » Hírek » Székelyföld » A helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség

A helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség

2016. 6. 2.
Megosztás:

Kászonon, Szépvízen és Csíkszentdomokoson tartottak lakossági fórumot szerdán a Néppárt helyi és Hargita megyei tanácsosjelöltjei, akik a változás fontosságát hangsúlyozták. A jelöltek szerint a megalkuvás és a nemzetvesztő politika helyett karakán, a nemzeti érdekeket szem előtt tartó politikára, a bukarestiérdekeketkiszolgáló politikai elit helyett a helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség.

A helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség

Nagy István, Kászon község néppárti polgármesterjelöltje az önkormányzati testületi ülések átláthatóságának fontosságára hívta fel a figyelmet. Megoldásra váró feladatként említette a közbiztonság javítását, a turizmusfejlesztést és a hagyományápolást. Bartha Imre tanácsosjelölt szerint egy emberközpontúönkormányzatért kell változtatni a jelenlegi állapotokon. Ferencz Attila tanácsosjelölt arról beszélt, hogy tőkeerős vállalkozásoknak a községbe való bevonzása kulcsfontosságú a munkahelyteremtés vonatkozásában.

A helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség

Zakariás Zoltán, a Néppárt országos alelnöke, a párt Hargita megyei listavezetője a bizalom fontosságát hangsúlyozta.„A Néppárt képviselői pozitívan hatottak és ezt követően is pozitívan fognak hatni az önkormányzati munkára, a továbbiakban is rendszeresen fogják tartani a kapcsolatot a helyi közösségekkel” – fogalmazott.

A helyi közösségek gondjaival foglalkozó képviselőkre van szükség

Pál Gábor szépvízi polgármesterjelölt a helyi gazdasági helyzet javításával, munkahelyteremtéssel állítaná meg a községet sújtó elvándorlást.

Toró Tibor, a Néppárt országos alelnöke Csíkszentdomokoson elmondta: erős csapattal kell jelen lenni az önkormányzatokban, hogy az erdélyi magyar labancpolitika háttérbe szoruljon. Tőke Ervin, a Néppárt csíkszéki elnöke pedig hangsúlyozta, a pártnak zsarolhatatlan képviselőik vannak.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria