Home » Hírek » Országos » A kolozsvári tábla-ügy bizonyítja: van értelme a civil kiállásnak!

A kolozsvári tábla-ügy bizonyítja: van értelme a civil kiállásnak!

2017. 4. 7.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete üdvözli Emil Boc polgármester döntését, mely értelmében eláll a többnyelvű helységnévtábla-kihelyezéssel szembeni fellebbezéstől, s így hosszú idő után végre – a román mellett – magyarul és németül is szerepelni fog Kolozsvár elnevezése a városbejáratoknál.

Meggyőződésünk, hogy Emil Boc döntésének hátterében ott állnak azok a sorozatos civil kezdeményezések, melyek lehetővé tették, hogy a városvezetés számára is világossá váljon: a többnyelvűség európai érték, a normalitás része, nélküle pedig nem képzelhető el a valódi multikulturalizmus. Szorgalmazzuk továbbá a civil kurázsi ezen formájának meghonosítását kisebbségi jogérvényesítésünk egyéb területein is, hiszen láthatjuk: a kitartó küzdelem előbb-utóbb eredményre vezet. Az Erdélyi Magyar Néppárt helyi és országos szervezete mindig is kiállt a valós többnyelvűség, valamint a nyelvi- és kulturális sokszínűség mellett, s hisszük: a kolozsvári jogérvényesítés e mostani sikere a teljes erdélyi magyar közösség sikerévé válik.

Gratulálunk az elért eredményért a Muszáj-Musai Mozgalomnak, a Minority Rights Egyesületnek, valamint mindazoknak, akik tevőlegesen is kivették részüket e nyelvjogi küzdelemből!

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete nevében,

Fancsali Ernő, elnök

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria