Home » Hírek » Országos » A Minta ifjúsági szervezet tagjai a Néppárt listáin indulnak

A Minta ifjúsági szervezet tagjai a Néppárt listáin indulnak

2016. 4. 1.
Megosztás:

Szervezetünk 2013-as megalakulása óta sok rendezvényt bonyolítottunk le és sok akcióban vettünk részt az Erdélyi Magyar Néppárttal és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve. Örömünkre szolgál bejelenti, hogy ahol szervezettel rendelkezünk és tagjaink betöltötték a szükséges 23 évet, indulunk az idei önkormányzati választáson a Néppárt listáin.

Helyi szervezeteink vannak Bihar, Szatmár, Kolozs, Maros, Hargita, Kovászna és Brassó megyékben. Országos elnökünk Tőke Ervin, az EMNP csíkszéki elnöke, csíkszeredai önkormányzati képviselő; ügyvezető alelnökünk Tőkés Lehel, Gyergyószentmiklós; Partiumért felelős alelnökünk Székely Beáta, Nagyvárad; Közép-Erdélyért felelős alelnökünk Sándor Eszter, Kolozsvár és Székelyföldért felelős alelnökünk Kolcza István, Sepsiszentgyörgy

A Minta nevet azért választottuk, mert mintát szeretnénk venni az erdélyi magyar ifjúságból, így képviselve az egész közösséget. Az ifjúsági szervezetünkhöz csatlakozó fiatalok politikai szempontból jobb-közép és szellemiségében keresztény elveket vallanak. Fontosnak tartjuk az önrendelkezés kivívását gazdasági, tanügyi és polgárjogi szempontból, hisszük, hogy az autonómia jelentheti a garanciát nemzetrészünk megmaradására.

Ugyanakkor szorgalmazzuk a fiatalok minél nagyobb részvételét a közösségi ügyeinkben, az ifjúság nem lehet apolitikus, hiszen nap mint nap hoznak olyan döntéseket melyek közvetlenül vagy közvetve érintik mindennapi életünket. 
Elkötelezett hívei vagyunk a környezetvédelemnek, a hagyományőrzésnek és anyanyelvhasználat minél szélesebb körben való alkalmazásának. 

A Minta ifjúsági szervezet elnöksége

Csíkszereda, 2016.03.31

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria