Home » Hírek » Országos » A Minta is részt vett az össznemzeti tüntetésen

A Minta is részt vett az össznemzeti tüntetésen

2017. 9. 18.
Megosztás:

A Fidesz Ifjúsági szervezete, a Fidelitas, az új ukrán törvény ellen szervezett összenemzeti tüntetést Budapesten, szeptember 15-én. A tüntetésen 13 anyaországi és külhoni magyar ifjúsági szervezet vett részt, köztük a Minta Ifjúsági Egyesület is – Székely Beáta alelnök képviseletében.

 Az ukrajnai oktatási törvény igazságtalansága kapcsán Székely Beáta elmondta: „Minden Európában élő kisebbségnek meg kell adni a jogot, hogy saját anyanyelvén tanulhasson, és ettől a jogtól a Kárpátalján élő magyarságot sem foszthatják meg.” A Minta alelnöke kihangsúlyozta, hogy szervezetük Erdélyből is támogatja a kárpátaljai fiatalokat és folyamatosan követi a Kárpátalján zajló eseményeket. „Mi mindenképpen kiállunk a Kárpátaljai magyarok mellett. Együtt érzünk az ott élő fiatalokkal, hiszen ők is, akárcsak a marosvásárhelyi diákok, jogfosztottá váltak” – zárta beszédét Székely Beáta.

 A tüntetést követően, a szombati Nemzetpolitikai Szeminárium keretein belül, a 13 ifjúsági szervezet közös nyilatkozatot írt alá, amelyben kifejezik egyet nem értésüket az Ukrajnában zajló, nemzeti kisebbségek ellehetetlenítéséért létrejövő folyamatokkal. A Minta által is aláírt nyilatkozat a közös összefogást szimbolizálja, amely által az ifjúsági szervezetek fellépnek az ukrajnai kisebbség kulturális és oktatási jogainak megtámadásával szemben. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria