Home » Hírek » Országos » A Minta képviselői a Fidelitas szabadegyetemén

A Minta képviselői a Fidelitas szabadegyetemén

2015. 6. 29.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezetének, a Mintának, képviselői részt vettek a Fidelitas nyári szabadegyetemén. Tőke Ervin, a Minta elnöke és Kolcza István, a szervezet alelnöke a Fidesz ifjúsági szervezetének vezetőivel is egyeztettek. 

A Minta képviselői a Fidelitas szabadegyetemén

A Mátrafüreden megszervezett szabadegyetem lehetőséget teremtett a Kárpát-medencében élő és tevékenykedő ifjúsági szervezetek vezetőinek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és meghatározzák az együttműködés lehetőségeit. A Minta képviselői e témakörökben is egyeztettek június 27-én Böröcz Lászlóval, a Fidelitas elnökével, valamint Papp Imrével, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetének új elnökével. A szabadegyetem egyik kiemelt meghívottjaként jelen volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki a fiatalok politikában betöltött szerepéről tartott előadást.

Tőke Ervin a tanácskozás végén elmondta: beláthatatlan következményekkel járhat az ifjúság politikummal szembeni közömbössége. „Nem szabad lemondanunk a politikáról, mint egy olyan eszközünkről, mely közép- és hosszú távú boldogulásunkat szolgálhatja. Érzékelhetően hiányzik közéletünkből az a dinamikus és innovatív politizálás, melyre csak a fiatal generáció lenne igazán képes” – fogalmazott a Minta elnöke.

A Minta vezetői találkoztak a felvidéki Via Nova ifjúsági csoportjával, valamint a délvidéki Vajdasági Magyar Szövetség ifjúsági szervezetével is, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági képviselői azonban, a kialakult háborús helyzet miatt, nem tudtak megjelenni a találkozón.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria