Home » Hírek » Erdély » A Néppárt autonómia-tervezetéről Csíkszeredában

A Néppárt autonómia-tervezetéről Csíkszeredában

2014. 5. 17.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt autonómia-koncepciójának bemutatására került sor 2014. május 16-án Csíkszeredában a Kájoni János megyei könyvtár előadótermében, ahol a nagyszámú érdeklődő  számára Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke vázolta fel az autonómia tervezet fontosabb problémaköreit.

A Néppárt autonómia-tervezetéről Csíkszeredában

Toró T. Tibor

A rendezvényen részt vett Papp Előd, a Néppárt székelyföldért felelős alelnöke, aki a felvezetésben köszöntötte a résztvevőket és ismertette a karaván elindításának szükségességét, fontosságát és körülményeit.

Toró T. Tibor az előadásában ismertette a Néppárt autonómia-koncepciójának sajátosságait, kiemelve azokat a pontokat amelyek markánsan megkülönböztetik ezen tervezetet mind a jelenlegi struktúráktól, mind pedig a többi erdélyi autonómia elképzeléstől, párhuzamot vonva az európai, kiválóan működő autonómiákkal.

Az esemény végén Tiboldi László, az EMNT alelnökének moderálásával a hallgatóság soraiból számos hozzászólás és kérdés merült fel, amelyekre a Néppárt elnöke reagált, és kimerítő válaszokkal pontosított, majd a média képviselőinek adott interjúkat.

A Néppárt autonómia-tervezetéről Csíkszeredában

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria