Home » Hírek » Erdély » A Néppárt gratulál a Fidesz győzelméhez

A Néppárt gratulál a Fidesz győzelméhez

2014. 10. 14.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetősége gratulál a Fidesz önkormányzati választásokon elért fölényes győzelméhez.

A Néppárt gratulál a Fidesz győzelméhez

Az október 12-én tartott magyarországi önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP pártszövetség jelentős győzelmet aratott, ezzel pedig harmadjára is bizonyította (az országgyűlési és az európai parlamenti választások után) széles körű támogatottságát. Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetősége bízik benne, hogy e mostani hármas sikert követően az anyaországi kormányzatnak alkalma lesz folytatni a megkezdett munkát, melynek eredményéül további nemzetpolitikai célkitűzéseik valósulhatnak meg.

A Néppárt vezetősége számára külön öröm, hogy néhány területi szervezet képviselője és a helyi önkéntesek személyesen is részt vehettek a Fidesz kampányában. A néppártosok a választások utolsó hetében Szolnokon és Pécsett segédkeztek a mozgósításban, valamint ellátogattak Dabasra is.

Pécsett Soós Sándor, a Néppárt Kolozs megyei szervezetének elnöke is jelen volt, s a testvérvárosi kapcsolatra való tekintettel az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári és Kolozs megyei szervezeteiből is érkeztek önkéntesek a Baranya megyei városba. Hupka Félix, a Néppárt máramarosi elnöke Szolnokon vezette az erdélyi küldöttséget, munkájukkal hozzájárulva a Fidesz helyi sikeréhez.

Hoppál Péter, kulturális államtitkár, a pécsi FIDESZ elnöke megköszönte az erdélyiek támogatását, a helyi Fidesz vezetői pedig ígéretet tettek arra, hogy a romániai államelnök-választás kampányában jelenlétükkel is segíteni fogják a Néppárt munkáját.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria