Home » Hírek » Erdély » A Néppárt Hargita megyei vezetői leadták szavazatukat

A Néppárt Hargita megyei vezetői leadták szavazatukat

2014. 3. 24.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt három Hargita megyei vezetője hétfőn az elsők között adta le voksát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán.

A Néppárt Hargita megyei vezetői leadták szavazatukat

Tőke Ervin, Sorbán Attila, György László

Sorbán Attila, a Néppárt megyei elnöke, György László, a Néppárt csíkszéki elnöke, valamint Tőke Ervin, a Néppárt ifjúsági szervezetének, a Mintának az elnöke hétfőn Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának Gál Sándor utca 9. szám alatt található épületében vették fel a szavazási levélcsomagot, majd átsétáltak a közeli EMNT Demokrácia-központba, ahol az iroda felkészült munkatársai segítségével kitöltötték az azonosításhoz szükséges nyilatkozatot, majd egy külön asztalnál (mivel a szavazólap kitöltése titkos) leszavaztak és az útmutatások alapján borítékolták az azonosító nyilatkozatot és szavazólapot, majd a konzulátuson leadták a szavazatot tartalmazó borítékot, az ott felállított levélgyűjtőbe.

A Néppárt vezetői történelmi jelentőségűnek nevezték, hogy az elszakított nemzetrészeknek is immáron lehetőségük nyílik részt venni a választásokon. A Néppárt arra buzdít minden erdélyi magyar állampolgárt, hogy éljen szavazati jogával.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria