Home » Hírek » Székelyföld » A Néppárt Háromszéken nemzetpolitikai és régiófejlesztési kérdésekben együttműködik

A Néppárt Háromszéken nemzetpolitikai és régiófejlesztési kérdésekben együttműködik

2015. 7. 31.
Megosztás:

A Néppárt Háromszéken nemzetpolitikai és régiófejlesztési kérdésekben együttműködik megyei tanácsbeli partnereivel, amennyiben az intézkedések a közösség és az autonómia ügyét szolgálják.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Háromszéki szervezete megelégedéssel nyugtázza, hogy az RMDSZ és az MPP megyei frakciói feladni látszanak eddigi kirekesztő magatartásukat és ezáltal Háromszéken esély nyílik a Néppárt által mindig is szorgalmazott magyar-magyar együttműködésre a régiót és annak székely-magyar közösségét érintő fontos kérdésekben.

Kovászna Megye Tanácsában csütörtökön kötött megállapodással kapcsolatban ugyanakkor a következőket pontosítjuk:

1. Az Erdélyi Magyar Néppárt megyei tanácsbeli frakciója immár hivatalosan is csatlakozott az RMDSZ és MPP frakciói által régebben megkötött együttműködési megállapodás azon pontjaihoz, amelyek nemzetpolitikai kérdésekben, nemzeti szimbólumaink védelmében, illetve nemzeti közösségünk jogainak csorbítási kísérletei ellen való közös fellépést szorgalmazzák.

2. Ez a megállapodás a megyei tanácsi magyar frakciók közötti, a megyei tanács keretei közötti tevékenységre vonatkozó közös akció-együttműködés, nem egy politikai, netán választási protokollum.

3. Az Erdélyi Magyar Néppárt – amint eddig is tette – aktívan támogat minden olyan kezdeményezést, amely a magyarság jogainak védelmére és kiemelten Székelyföld önálló közigazgatási régió közjogi kereteinek megteremtésére irányul és hasonló hozzáállást vár el megyei tanácsbeli partnereitől is.


Balázs Attila
megyei elnök

Benedek Erika
megyei frakcióvezető


Sepsiszentgyörgy, 2015. július 30.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria