Home » Hírek » Erdély » A Néppárt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Dorin Florea polgármestert

A Néppárt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Dorin Florea polgármestert

2013. 12. 5.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezete nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel dr. Dorin Florea marosvásárhelyi polgármestert, ugyanakkor a szerdán, december 4-én sajtótájékoztatón tett sértő nyilatkozatai miatt feljelentést tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál.

Az EMNP marosvásárhelyi szervezete tiltakozik dr. Dorin Florea polgármester magyar közösségünket sértő kijelentései ellen - ismertette a Néppárt marosvásárhelyi elnöke, Jakab István, aki elmondta: az elöljáró szerdai sajtótájékoztatóján sértő módon fogyatékosoknak, félszegeknek nevezte a magyar iskolákba járó diákokat. Ugyanakkor rosszindulatú nyilatkozatokkal illette a történelmi egyházainkat a visszaszolgáltatott iskolai ingatlanok állapotával kapcsolatosan, megfeledkezve arról, hogy a polgármesteri hivatal több éves nemtörődömsége és bérelmaradása következtében nincs anyagi fedezet a javításokra. A Néppárt politikusa emlékeztette a polgármestert, hogy a Katolikus Leánygimnázium az állami elkobzást követően lett Unirea Gimnázium. "Iskoláinkról nem mondunk le, hiszen a diák saját anyanyelvén válhat jó szakemberré, az anyanyelvi közösség pedig biztonságot jelent" - mondta Jakab István.

Dr. Dorin Florea polgármester tettei és nyilatkozatai egyértelműen jelzik, hogy nem alkalmas és nem méltó Marosvásárhely vezetésére. Az a polgármester, aki nem képes felfogni, mi történt Marosvásárhelyen 1990. március 20-án, aki nem vonja le a következtetést a Forgatag száműzéséből, aki nem tanul Lakó Péterfi Tünde megbüntetésének esetéből, aki nem látja be, hogy a Székely zászló elleni jogtalan küzdelme milyen veszélyekkel jár, az a tűzzel játszik! Marosvásárhely lakói elzavarják azt a polgármestert, aki a város jövőjének ellensége. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria