Home » Hírek » Erdély » A Székely Szabadság Napja a nemzetről és az összefogásról szól

A Székely Szabadság Napja a nemzetről és az összefogásról szól

2014. 3. 9.
Megosztás:

A Székely Szabadság Napja a nemzetről és az összefogásról szólPortik Vilmos, a Néppárt Maros megyei elnöke szerint a március 10-ei marosvásárhelyi Székely Szabadság Napján az erdélyi magyarok szabadságának korlátozása elleni tiltakozást is jelentheti a nagyszámú részvétel.

Portik sajtótájékoztatón elmondta, arra buzdítanak minden magyart, hogy vegyen részt a március 10-ei Székely Szabadság Napi megemlékezésen.

„Karácsony is karácsonykor van, és senki nem kesereg a szilveszter közelsége miatt, így mi is helyénvalónak tartjuk, hogy legyen a székelységnek egy napja, március 10-én. A polgármester magatartása mutatja, mennyire tolerálnak minket, hogyan tolerálják a magyarság szabadságvágyát” – fogalmazott Portik.

Azt is elmondta, hogy a helyi rendőrség alkalmazottja felszólította őket, távolítsák el az eseményt hirdető plakátot a Klastrom utcai székház melletti lakóház kerítéséről – ahova egyébként mindig, a tavaly március 10-ei és október 27-ei megmozdulásokat is népszerűsítő plakátot helyeztek el –, ennek pedig ők eleget tettek, hogy a szomszédot ne fenyegessék 50 ezer lejes pénzbírsággal.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria