Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Az Erdélyi Magyar Néppárt gratulál a Fidesz–KDNP választási győzelméhez

Az Erdélyi Magyar Néppárt gratulál a Fidesz–KDNP választási győzelméhez

2014. 5. 27.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt gratulál a Fidesz–KDNP választási győzelméhezAz Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége üdvözli az április 6-i magyarországi országgyűlési választás eredményét és a tagság nevében is gratulál a Fidesz–KDNP-nek és Orbán Viktornak az elsöprő győzelemhez.

A Magyarország határain kívül élő magyar közösségek számára rendkívül fontos ez a győzelem, mivel lehetőséget biztosít az Orbán-kormány által négy éve, az új alaptörvény elfogadásával, a külhoni magyar állampolgárság, majd a szavazati jog biztosításával elkezdett nemzetegyesítés folytatásához. Az anyaországtól elszakadt, száz év óta először szavazó magyarok visszaigazolták a Fidesz–KDNP-kormány nemzetpolitikáját, hiszen a határon túli érvényes levélszavazatok több mint 95 százaléka a folytatás mellett szól.

Az Erdélyi Magyar Néppárt büszkén vállalja, hogy hozzájárult stratégiai partnerének választási győzelméhez. A Tőkés László európai parlamenti képviselő által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen az Erdélyből származó mintegy 400 ezer honosítási kérelem több mint a felének, illetve a 135 ezer erdélyi regisztrációs kérelem kétharmadának benyújtásában segített. Az Erdélyi Magyar Néppárt önkéntesei az EMNT demokráciaközpontjaival vállvetve az összesen több mint 100 ezer erdélyi levélszavazatnak közel a kétharmadát segítették célba juttatni.

A Néppárt elnöksége egyúttal köszönetét fejezi ki az önkénteseink által végzett munkáért, amellyel nagy mértékben hozzájárultak az erdélyi honosítás és regisztráció, illetve a szavazatok eljuttatásának sikeréhez.

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége nevében

Toró T. Tibor, elnök

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria