Home » Hírek » Erdély » Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői a magyar kormány miniszterelnök-helyettesével találkoztak

Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői a magyar kormány miniszterelnök-helyettesével találkoztak

2014. 7. 10.
Megosztás:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel találkozott Budapesten Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke és Zakariás Zoltán, a Néppárt Országos Választmányának elnöke. A találkozón részt vett Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának helyettes vezetője, miniszteri biztos is.

A nemzetpolitikáért felelős kormányfő-helyettes megerősítette: továbbra is fontos a magyar kormány számára a határokon átívelő nemzetegyesítés és folytatja a magyar állampolgárság kiterjesztését célzó programját a külhoni magyar közösségek esetében, ebben pedig, mint eddig, továbbra is számít az erdélyi Magyar Nemzeti Tanács demokrácia-központjainak valamint a Néppárt önkénteseinek a segítségére, akiknek eddigi munkájáról elismeréssel szólt.

Az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői a magyar kormány miniszterelnök-helyettesével találkoztak

A Néppárt vezetői elmondták, továbbra is igénylik a támogatást az erdélyi magyarok önrendelkezési törekvéseihez, a legfontosabb nemzetpolitikai célkituzésnek nevezve meg az autonómiák közjogi kereteinek megteremtését a Kárpát-medence magyar közösségei számára. A Néppárt elnökének véleménye szerint az autonómia békés eszközökkel csak akkor érhető el, ha sikerül az erdélyi magyar pártok között előbb egyensúlyt, majd együttműködést és akcióegységet kialakítani, ebben pedig komoly szerepe lehet a magyar nemzetpolitikának.

A Néppárt vezetői a kétnapos budapesti látogatásuk során találkoztak Rétvári Bence miniszterhelyettessel, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával, valamint L. Simon Lászlóval, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárával is, akikkel szakpolitikai prioritásokról egyeztettek.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria