Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Az LMP képviselőivel találkozott a Néppárt küldöttsége

Az LMP képviselőivel találkozott a Néppárt küldöttsége

2014. 3. 17.
Megosztás:

Az LMP képviselőivel találkozott az Erdélyi Magyar Néppárt küldöttségeA Lehet Más a Politika (LMP) magyarországi ellenzéki párt országos választmányának küldöttségével (Schiffer András társelnök, Mile Lajos országgyűlési képviselő, Falusi Norbert kecskeméti önkormányzati képviselő, valamint Csiba Katalin választmányi tag) találkozott kedden, 2013. augusztus 20-án Székelyudvarhelyen az Erdélyi Magyar Néppárt küldöttsége (Benedek Erika és Zakariás Zoltán országos alelnökök, valamint Jakab Attila székelyudvarhelyi elnök).

A megbeszélésen szóba kerültek az Erdélyben vitákat keltő, környezetvédelmi szempontból aggályos beruházások ügyei: cianidos aranybányászat Verespatakon, a Schweighofer-beruházás a háromszéki Rétyen, mikro-vízerőművek a Hargita több patakán, biomassza-hőerőmű a Szejkefürdőn, Székelyudvarhely határában.

Az LMP képviselői leszögezték, hogy a Kárpát-medencét egy ökológiai egységnek tekintik, és támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely ennek az egységnek a megőrzését célozza. Konkrét segítséget ígértek a Néppártnak e befektetések ellen foganatosítandó akcióihoz, felajánlva tapasztalatukat, illetve a témákban jártas szervezetekkel ápolt nemzetközi kapcsolataikat.

A Néppárt képviselői tájékoztatásul bemutatták az erdélyi magyarok autonómiatörekvéseivel, illetve a tervezett romániai régióátszervezéssel kapcsolatos álláspontjukat, az LMP támogatását kérve az elképzeléseikhez.

A két küldöttség a baráti hangú megbeszélésen megegyezett abban, hogy főleg közös szakpolitikai kérdésekben a két párt közötti kapcsolatot fenntartják és a jövőben tovább mélyítik.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria