Home » Hírek » Országos » Bálint József: „Legfontosabb a választók hiteles és következetes képviselete”

Bálint József: „Legfontosabb a választók hiteles és következetes képviselete”

2017. 7. 19.
Megosztás:

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Lőrincz Csaba Sátrában Kárpát-medencei önkormányzatiság címmel szerveztek előadást. Az önkormányzatiságot körüljáró beszélgetésen Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke, sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő is részt vett.

„Ott kell élni a képviseleti demokrácia nyújtotta lehetőségekkel, ahol csak lehetséges. Ismernünk kell a velünk együtt élőket, azok gondjait, s ennek megfelelően kell képviselnünk őket” – hangsúlyozta Bálint József. A néppárti politikus elmondta: az önkormányzati munka során felmerülhetnek véleménykülönbségek, a legfontosabb mégis a választópolgárok hiteles és következetes képviselete.

Bálint József véleménye szerint, az ellenzék feladata leginkább az, hogy rávilágítson a problémákra, majd segítsen egy konszenzusos megoldás kialakításában. „Kiemelkedően fontos, hogy amiben a választóknak közös az akarata, abban a pártok is közös álláspontot képviseljenek” – mondta a politikus, majd hozzátette: Klaus Johannis államfő keddi látogatásakor a teremben és a termen kívül is találkozhatott a közösség véleményével, s a mindkét helyen jelenlévők azt képviselték, amire a választóktól felhatalmazást kaptak. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria