Home » Hírek » Erdély » Beolvadásból jeles díj és szájkosár

Beolvadásból jeles díj és szájkosár

2013. 12. 18.
Megosztás:

Beolvadásból jeles díjat kapott az RMDSZ tizenhat parlamenti képviselője, akik megszavazták az úgynevezett szuper-mentelmi jogot biztosító törvényt – jelentette be Tőke Ervin, a Minta elnöke. Egyúttal kijelentette: Leonard Azamfireinek, a MOGYE rektorának egy szájkosarat postáz legutóbb elhangzott magyarellenes kijelentése miatt, miszerint a magyar nyelvet csak otthon, a könyvtárban és a színházban kellene használni.

Beolvadásból jeles díj és szájkosár

Beolvadásból jeles díj és szájkosár 

Tőke Ervin kifejtette: az RMDSZ tizenhat képviselője a törvényhozók számára szuperimmunitást biztosító törvény megszavazásával bebizonyították, hogy semmivel sem különbek a balkáni politizálást magas szinten űző román politikustársaiknál. „Magyarként nem mindegy, hogy a bukaresti parlamentben ülő, magukat magyarnak valló képviselők milyen törvényeket szavaznak meg. Tettükkel azt bizonyították, hogy beolvadtak a balkáni, Dimbovita-parti politikába és mindezt a Beolvadásból jeles negatív díjjal honoráljuk” – nyilatkozta Tőke.

A MOGYE rektorának kijelentésével kapcsolatban kifejtette: 2013-ban egy nagy múltú intézmény vezetőjétől elfogadhatatlan a magyarokat sértő, a magyar nyelvet a négy fal közé száműzni szándékozó megnyilvánulás. A magyarokat sértő, udvariatlan gesztusért egy szájkosarat küldök a rektornak, ami jelképesen arra utal, hogy az Erdélyben őshonos magyarság anyanyelvét nem illik üldözni.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria