Home » Hírek » Országos » Biciklis felvonulást szerveznek az észak-erdélyi autópályáért

Biciklis felvonulást szerveznek az észak-erdélyi autópályáért

2017. 10. 24.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége biciklis felvonulást szervez október 28-án, 10 órától – így tüntetve az észak-erdélyi autópálya munkálatainak folytatásáért. Az eseményre minden olyan Bihar megyei lakost várnak, akik egyetértenek az örökös autópálya-probléma mielőbbi megoldásával.

A felvonulásról Ioan Lucian, a Román Munkaadók Országos Szövetségének (UNPR) elnöke, Vasile Fonoage, a Közlekedési bizottság elnöke, Constantin Jurcă, az UNPR alelnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke adott bővebb tájékoztatást a sajtónak.

Ioan Lucian elmondása szerint szükség van az észak-erdélyi autópálya befejezésére, hiszen ez nem csupán Bihar megye számára jelent kiváló üzleti befektetést, hanem országosan is jelentős előnyökkel járna a gazdaságot tekintve. Vasile Fonoage kiemelte: a biciklis felvonulás a közeljövőben tervezett megmozdulások kezdete, amelyek az erdélyi autópálya munkálatainak mihamarabbi folyatásáért (elsősorban a Berettyószéplak-Bors szakasz befejezéséért) jönnek létre. Fonoage közölte: eddig több mint 100 biciklis jelezte részvételi szándékát.

Constantin Jurcă a tervezett útvonallal kapcsolatban elmondta: a nagyváradi Széchenyi (Traian) parknál találkoznak és indulnak el, majd a Főutcán (Republicii) és a Sztaroveczky (Magheru) utcán áthaladva a Bihar település felé vezető úton hagyják el a várost. A teljes – 28 kilométeres – távon Hegyközpályi, Hegyközcsatár és Síter településeket is érintik.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria