Home » Hírek » Székelyföld » Biztonságos játszóterekre és korszerű kerékpárutakra van szükség Gyergyószentmiklóson

Biztonságos játszóterekre és korszerű kerékpárutakra van szükség Gyergyószentmiklóson

2016. 5. 30.
Megosztás:

A játszóterek és kerékpárutak állapotáról, valamint az elterelő út létesítéséről volt szó a Néppárt hétfői gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján, amelyen dr. Zakariás Zoltán és Kolcsár András, országos alelnökök, megyei tanácsosjelöltek, illetve Bákai Magdolna és Brassai Hunor gyergyószentmiklósi tanácsosjelöltek.

Biztonságos játszóterekre és korszerű kerékpárutakra van szükség Gyergyószentmiklóson

Bákai Magdolna gyermeknap előtt a játszóterek elhanyagolt állapotára hívta fel a figyelmet. „Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a négy évvel ezelőtt megígért hét játszótérből csak három készült el. Reméljük, nem megy feledésbe a többi sem, hiszen a városnak többi részén is laknak gyerekek, nekik is szükségük van játszótérre” – fogalmazott. Megjegyezte: a meglévő játszóterekkel is gondok vannak, az egyik ugyanis az úttest mellett, kanyarban helyezkedik el, így nem biztonságos. Bákai szerint el kell távolítani a régi, megrongálódott játszóterekről a hátramaradt rozsdás elemeket, amelyek csúfítják a környezetet, és veszélyforrást is jelentenek a gyerekek számára.

Brassai Hunor szintén a játszóterek felújítását szorgalmazta, valamint azt, hogy ezek területén olyan modern szabadtéri edzőberendezések is kapjanak helyet, melyeket a város minden lakója használhatna. A tanácsosjelölt elmondta: a gyergyószentmiklósi kerékpárutakat megfelelően ki kellene építeni, mivel nem elegendő, ha csupán más színű piskótakövekkel rakják ki a járda egyik szélét és azt bicikli útnak nevezik el. „Jól kitáblázott, egyértelműen felfestett biciklisávokra, az egész várost lefedő kerékpárutakra van szüksége a gyergyószentmiklósiaknak” – hangsúlyozta. 

Dr. Zakariás Zoltán kifejtette, olyan megyei önkormányzati testületet szeretnének, melyben az elvégzett munkára szánt pénzek átláthatóak, a kivitelezett munka pedig minőségi és időtálló. Úgy vélte, az alá-fölé rendeltségi viszony erőltetése helyett a megyei vezetésnek partneri viszonyt kellene kialakítania a helyi önkormányzatokkal. „A beruházási projektek megtervezésénél figyelembe kell venni a helyi igényeket, a megyei tanács által a helyi önkormányzatoknak biztosított támogatások ne függjenek azok politikai színezetétől. A várhatóan növekvő megyei önkormányzati jelenlét által a Néppárt képviselői ilyen irányba szeretnék eltolni a megyei vezetés tevékenységét” – magyarázta a Néppárt alelnöke.

Kolcsár András az elterelő út hiányát nevezte meg problémaként, amit szerinte mielőbb meg kellene építeni. „Nem lenne kívánatos, ha Hargita megye szemete Gyergyószentmiklóson keresztül érkezne meg a rendeltetési helyére” – fogalmazott. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria