Home » Hírek » Magyarország » Csaba László: ez az Orbán-kormány üzenete a második félidőre

Csaba László: ez az Orbán-kormány üzenete a második félidőre

A kormány üzenete a második félidőre az, hogy a közterheket és a munkával kapcsolatos jövedelmeket békén kell hagyni - mondta a Ma reggelben Csaba László közgazdász.

Tovább kell csökkenteni a személyi jövedelem- és a társasági adót – mondja a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint emellett arra van szükség, hogy emeljék a fogyasztást terhelő adókat.

Csaba László közgazdász szerint a kulcs a gazdasági növekedés ebben a kérdésben. Ha nincs növekedés, akkor lehet ide-oda tologatni terheket, de a bevételeket valamilyen módon elő kell teremteni – mondta a szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

A közgazdász szerint a miniszterelnök kőszegi beszédében arra utalt, hogy két feladatot még biztosan meg kell oldania a kormánynak: a cél egy kisebb és hatékonyabb állami működés, amely fedezetet is biztosít, hiszen a magyar államra majdnem háromszor annyit költenek, mint a fejlettségben hozzá hasonló Észtországban vagy Szlovákiában – jelentette ki Csaba László.

A kormány üzenete a második félidőre az, hogy a közterheket és a munkával kapcsolatos jövedelmeket békén kell hagyni, ami fontos a középrétegeknek és a vállalkozóknak - fogalmazott. Ez egyben egy másik filozófiát is jelent a szocialista kormányok idején tapasztaltakhoz képest, hiszen az elv alapján több pénz marad azoknál, akik többet dolgoznak – hangsúlyozta a szakértő.

A hazai vállalkozások Kárpát-medencei piaci pozícióját erősítő Wekerle-tervről Csaba László elmondta: arra kell törekedni, hogy a meglévő infrastruktúra felújításával, a határokon átívelő kapcsolatok kiépítésével segítsék a kisebb hazai vállalkozásokat.

[Forrás: M1/hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria