Home » Hírek » Székelyföld » Csíkszereda: ismét felvonták a székely zászlót

Csíkszereda: ismét felvonták a székely zászlót

2015. 8. 21.
Megosztás:

Nemzeti ünnepünk alkalmából ismét felvonták Csíkszereda főterén a székely zászlót. Az ünnepségen beszédet mondott Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Tőke Ervin, a Minta ifjúsági szervezet elnöke is.Csíkszereda: ismét felvonták a székely zászlót

Csíkszereda: ismét felvonták a székely zászlót

Az Erdélyi Magyar Ifjak, az Abacus Egyesület és a Minta szervezésében vehettek részt a csíkszeredaiak az augusztus 20-i ünnepségen. A megjelentekhez elsőként Szilágyi Zsolt szólt, aki kijelentette: jeles ünnepünk a magyar megmaradást hirdeti. „A mai napon a Kárpát-medence minden magyarok lakta szegletében az ünneplők felvonják szíveikben a magyar lobogót. Ez is azt bizonyítja, hogy nem csak múltunk, de jelenünk is van, s az autonómiaharc és a székely lobogó is ennek ékes bizonyítéka” – mondta Szilágyi. A politikus megköszönte a helyi civileknek, hogy évről-évre megszervezik a csíkszeredai ünnepséget , s hangsúlyozta: a ma élők felelőssége a magyar jövendő és megmaradás biztosítása.

Tőke Ervin Szent István király Imre herceghez intézett intelmeiből idézett, s elmondta: őrködnünk kell kultúránk és nemzeti értékeink felett, hogy biztos alapra építhessük jövőnket. „Ne legyünk restek az ősök példáját követni, s a magunk útját, a székely-magyar utat, járva kell élnünk mindennapjainkat” – hangsúlyozta a Minta elnöke.

Az ünneplők a székely zászló felvonása után a Csíki Székely Múzeum udvarára vonultak, ahol Szatmári Ingrid református lelkész mondott beszédet, majd fellépett a Csíktapolcai Néptánccsoport, a Zsigora Néptánccsoport és a és a csíkszentkirályi Vadrózsa Néptáncsoport.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria