Home » Hírek » Országos » Csíkszereda: Tőke Ervin tanévzáró beszéde

Csíkszereda: Tőke Ervin tanévzáró beszéde

2018. 5. 24.
Megosztás:

Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai tanácsosa volt iskolájában, a Venczel József Faipari Szakközépiskolában mondott beszédet, a tanévzárás alkalmából tartott ünnepségen.

Csíkszereda: Tőke Ervin tanévzáró beszéde

Tisztelt ünneplő közösség, kedves végzős diákok!

Ez a nap rólatok szól. Ilyenkor mindenki igyekszik még valamilyen gondolatot, hasznos útravalót becsempészni a batyutokba. Most magam is megpróbálkozom ezzel a feladattal, hiszen ahhoz a ponthoz érkeztetek az életetekben, amikor fontos döntéseket kell hoznotok a továbbiakról. Ezen döntéseitek nyomán lesznek sikereitek és kudarcaitok, s tudnotok kell, mindkettő az élet velejárója. Csak általuk váltok erős tagjaivá közösségünknek.

Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy ha siker ér dőljetek hátra egy picit és élvezzétek ki a pillanatot, majd vágjatok bele az újabb kalandba. Ha viszont kudarc ér, ne keseredjetek el, ne adjátok fel! Így kell edzeni a szellemet is, hogy az erős és kipróbált legyen, kihúzzon minden alkalommal a bajból, és tovább tudjatok haladni az úton.

Ne féljetek a kudarctól! Újra és újra elő kell venni azt a képzeletbeli feszitővasat, és ki kell feszíteni azokat az ajtókat, amelyek nem nyílnak maguktól, hiszen az élet rengeteg sikert és boldog pillanatot tartogat számotokra.


Ne adjátok fel soha!

Hajrá Venczel, hajrá fiatalok!

 Tőke Ervin,

az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai önkormányzati képviselője

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria