Home » Hírek » Országos » Csütörtökön kezdődik az aláírásgyűjtés

Csütörtökön kezdődik az aláírásgyűjtés

2019. 6. 6.
Megosztás:

Brassai Hunor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) marosvásárhelyi elnöke, a Minta ifjúsági szervezet elnöke a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) polgári kezdeményezésének apropóján tartott közös sajtótájékoztatót Mátyás Tamás Attilával, az EMNP Maros megyei elnökével és Portik Dénessel, a megyei szervezet választmányi elnökével.

Csütörtökön kezdődik az aláírásgyűjtés

Brassai Hunor emlékeztetett, hogy az SZNT a májusban Makfalván megtartott székely majálison indította el az aláírásgyűjtést, amelynek célja a régiók erősítése. Egymillió aláírást kell összegyűjteniük hét uniós tagországból. Az akciót az EMNP is felkarolta. Marosvásárhelyen a Hangya épület harmadik emeletén, a 85-ös irodában igényelt és kapott irodahelyiséget a szervezet. Itt várják csütörtöktől naponta 16 és 18 óra között a Minta önkénteseivel azokat, akik aláírásukkal támogatni óhajtják az SZNT polgári kezdeményezését. Ezenkívül a város különböző pontjain felállított standokon is alá lehet írni.

Mátyás Tamás Attila elmondta, hogy eddig a hasonló akciók kivitelezésére csupán a Mihai Viteazu u. 10. szám alatti székházban volt lehetőség. Az ottani program nem változott, továbbra is naponta 10-13 óra között tartanak nyitva, hétfőn és szerdán pedig hosszabbított programmal, délután 3 óráig várják azokat, akik kézjegyükkel kívánják támogatni a kezdeményezést. A Mihai Viteazu u. 10. szám alatt székel továbbra is az EMNT megyei szervezete. Ez fogja ellátni a megyei koordinációt.

Portik Dénes szerint Maros megyében 25 szervezetük van, a helyi elnökök fogják megszervezni az aláírásgyűjtést a megyei választmány és a helyi tanácsosok segítségével. Az EMNP-nek jelenleg 20 helyi tanácsosa van: Nyárádkarácsonban és Mezőmadarason négy-négy, Dózsa Györgyön kettő, tíz más településen egy-egy.

Gernyeszegen és Marosszentannán folyamatban van a pártszervezés, a jövőben a szervezetépítést tekintik elsőrendű fontosságúnak.

(Forrás: Népújság)
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria