Home » Hírek » Országos » Erdélyi önkéntesek az anyaországi választási kampányban

Erdélyi önkéntesek az anyaországi választási kampányban

2019. 10. 15.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Minta ifjúsági szervezet partiumi, közép-erdélyi és székelyföldi tagjai – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is több anyaországi településen besegítettek a Fidesz kampányába, s így közel negyven önkéntes vett részt hat településen (Egerben, Siófokon, Ilinyben, Dunaharasztiban, Pécsen, Zuglóban) a választók tájékoztatásában.

Erdélyi önkéntesek az anyaországi választási kampányban

A mostani önkormányzati választásokat megelőző kampányban az erdélyi önkéntesek úgy szerezhettek tapasztalatot, hogy közben számos személyes kapcsolat is kialakulhatott, melyek az elkövetkezőkben a határokon átívelő együttműködések és a nemzetegyesítés jó alapjai lehetnek.

Mint ismeretes, a Néppárt a Fidesz partnereként következetesen támogatja a magyarországi kormánypártok politikáját és kiáll a keresztény értékek, valamint a nemzeti alapokon nyugvó politizálás mellett.

A Néppárt és a Minta vezetői örömüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a választások után továbbra is a Fidesz-KDNP szövetsége Magyarország legerősebb pártja, ezzel pedig továbbra is biztosítottnak látszik az anyaországi és a kárpát-medencei magyarság megmaradását garantáló nemzeti politizálás.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria