Home » Hírek » Székelyföld » Erdélynek nincs szüksége a Schweigewhofer-típusú beruházásokra!

Erdélynek nincs szüksége a Schweigewhofer-típusú beruházásokra!

2015. 5. 17.
Megosztás:

Sajnos a Schweighofer-típusú beruházások elsődleges célja a bármilyen (akár illegális) eszközzel való olcsó nyersanyag és olcsó munkaerőbeszerzés. Következményük: a természeti egyensúlyt megbontó visszafordíthatatlan folyamatok, mértéktelenül kiaknázott erőforrások, tönkretett táj, tönkretett (erdő)tulajdonosok, valamint kis- és középvállalkozók, néhány olcsó munkahely ígérete árán százak/ezrek munkahelyének felszámoltatása.

Az erdélyi politikumnak nem az a feladata, hogy kiközvetítse gyarmatosítóknak Erdély erőforrásait,

hanem az, hogy felelősséggel, a törékeny természeti- és társadalmi egyensúly fenntartásával mindent megtegyen annak érdekében, hogy Erdély élhető otthon legyen, és maradjon az erdélyiek számára.

Azok a döntések, amelyek lehetővé tették a Schweighofer Holzindustrie megtelepedését nem számoltak felelősen az előre látható következményekkel. Ezek a döntések nem szolgálták az itt élő közösségek érdekeit; hosszútávon nem fenntartható az effajta gazdálkodás.

Erdély mindig képes volt, és képes eltartani az itt lakókat racionális, természetbarát gazdálkodási gyakorlattal. De ugyanúgy tönkretehető, mint akármelyik más térség, ahol a gazdálkodást a kapzsiság, a bármi áron való profitszerzés irányította.

Az Edélyi Magyar Néppárt a helyzet súlyosságára való tekintettel jogosnak tartja a tömeges tiltakozásokat, támogatásáról biztosítja azon szervezeteket, amelyek felvették a harcot a természet és a közösségek ellen elkövetett jogtalanságokkal. Megkérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy támogassák jelenlétükkel a megmozdulásokat.

Benedek Erika

az Erdélyi Magyar Néppárt

Kovászna megyei alelnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria