Home » Hírek » Országos » Erdőszentgyörgy: terepen is regisztrálják az erdélyi magyar állampolgárokat

Erdőszentgyörgy: terepen is regisztrálják az erdélyi magyar állampolgárokat

2018. 2. 8.
Megosztás:

Mint ismeretes, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) április 8-át jelölte ki a magyarországi országgyűlési választások időpontjának. Mindazon erdélyi magyar állampolgárok, akik szavazatukkal részt kívánnak venni a voksoláson, előzetesen regisztrálniuk kell a választói névjegyzékbe, mely folyamatban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt munkatársai és önkéntesei Erdély-szerte segítenek – nem csak az EMNT Demokráciaközpontokban, de terepen is. Erdőszentgyörgyön a Néppárt önkéntesei minden szombaton 11 és 15 óra között várják az érdeklődőket a Petőfi Sándor utca 48. szám alatt.

Fontos tudnivaló, hogy az NVI közlése szerint csak azokat a regisztrációkat tudják figyelembe venni, amelyek március 25-ig beérkeztek a hivatalba. Ennek értelmében tehát nem elégséges 24-én postázni a kérelmeket, hiszen az nem érkezhet meg időre. A márciusi határidő után már csak online lehet regisztrálni, melyet addig is bárki megtehet a Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által létrehozott www.valasztas.info internetes oldalon keresztül is.

Amint arról korábban beszámoltak, a regisztráció okán tavaly ősz óta 44.000 személlyel sikerült kapcsolatba lépnie az EMNT és a Néppárt munkatársainak, valamint önkénteseinek, s ennek eredményeként 35.521 embernek ellenőrizték is a regisztrációját. A választói névjegyzékbe 7.115 új személynek segítettek a regisztrációját, a hátralévő hat hétben pedig tovább folytatják a munkát.

 

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria