Home » Hírek » Országos » Europa Nostra-közönségdíj: szavazzunk Kallós Zoltánra!

Europa Nostra-közönségdíj: szavazzunk Kallós Zoltánra!

2017. 4. 26.
Megosztás:

Online szavazatunkkal május 3-ig támogathatjuk Kallós Zoltán néprajzkutatót az Europa Nostra közönségdíjáról szóló voksoláson.

Kallós Zoltán végezte a magyar nyelvterületen a legnagyobb népzenei gyűjtést. Gyűjtéseiből hanglemezes válogatások jelentek meg, archív felvételeiből több hangzóanyag-sorozatot szerkesztett és adott ki. Énekesként ő maga is két lemezt jelentetett meg: Búsulni sohasem tudtam…, Idegen földre ne siess…. Néprajzi filmek szaktanácsadója, népzenei fesztiválok ünnepelt énekese, előadója. Az erdélyi és magyarországi táncház mozgalom egyik életre hívója, népzenei és néptánc táborok szervezője. Nevelői hatása rendkívüli jelentőségű, mivel hosszú évek során fiatalok tömegeivel ismertette és szerettette meg a magyar népművészetet. Szakmai tanácsai, útmutatásai több generációt indítottak el és segítettek a zenész, táncos és néprajzos pályán.

Erdély, a Kárpát-medence és a nagyvilág köztiszteletben álló kutatóját szavazatunkkal május 3-ig támogathatjuk a www.vote.europanostra.org internetes oldalon, a következők szerint: Kallós Zoltánt megjelölve elsőként, három nyertes projektet kell választanunk, megadott e-mail címünkre pedig egy visszaigazoló üzenetet kapunk, melyben érvényesíthetjük szavazatunkat a „Confirm your vote” linkre kattintva.

 

Szavazzunk Kallós Zoltánra!

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria