Home » Hírek » Országos » Évértékelő gyűlés Siménfalván

Évértékelő gyűlés Siménfalván

2018. 2. 1.
Megosztás:

Évértékelő gyűlést tartott az Erdélyi Magyar Néppárt siménfalvi szervezete, mely alkalomból áttekintették a 2017-es év megvalósításait, valamint meghatározták az elkövetkező időszak prioritásait.

Az eseményen, ahol jelen volt Zakariás Zoltán, a Néppárt Hargita megyei elnöke is, elhangzott: siménfalva négy önkormányzati képviselője részt vett a Néppárt Országos Önkormányzati Tanácsa által szervezett szakmai képzéseken, munkájuk során pedig – Benczédi Levente helyi elnök beszámolója szerint – arra törekednek, hogy az önkormányzati munkát átláthatóvá tegyék. „A rendet és törvényességet képviseljük az önkormányzatban, s ennek szellemében végezzük munkánkat” – jelentette ki Benczédi, majd hozzátette: mivel irreálisnak tartották a település tavalyi költségvetését, nem is szavazták meg azt, s a meg nem valósult projektek tömkelege a néppártosoknak adott igazat. A helyi szervezet Csillagos Lapok címmel 14 falu minden háztartásában eljuttatta kiadványát, melyben beszámoltak a 2016-os önkormányzati választások óta végzett tevékenységükről. A megbeszélésen elhangzott: a Néppárt helyi emberei ősz óta teljes erőbedobással végzik az anyaországi választásokat megelőző regisztrációt.

Zakariás Zoltán felszólalásában kitért az aktuális politikai helyzet elemzésére, majd elmondta: a megkezdett önkormányzati képzéseket folytatni fogják, s a továbbiakban is tájékoztatják a helyi tanácsosokat a megyei tanács döntéseiről. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria