Home » Hírek » Országos » Évzáró ünnepséget tartottak Marosvásárhelyen

Évzáró ünnepséget tartottak Marosvásárhelyen

2017. 12. 17.
Megosztás:

Évzáró ünnepséget szervezett az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete Marosvásárhelyen. Az eseményen Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke elmondta: az 1989-es temesvári események szellemiségében kell folytatni az autonómiaküzdelmet.

„Maros megyei és Marosvásárhelyi szervezetünk jó irányba fejlődik, s azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a módját, miként tehetjük még sikeresebbé a helyi csapatot. Céljaink egyértelműek, hiszen mindannyian ugyanarra vállalkoztunk: a magyarság, az autonómia és az önálló magyar politika hiteles képviseletére” – mondta Szilágyi Zsolt, majd hozzátette: a néppárti politikusok munkája azon a kitartó hiten alapul, mely vallja, az erdélyi magyarságnak jövője van szülőföldjén. „Bízom benne, hogy a marosvásárhelyi Néppárt – az új vezetőséggel – egy erős és eredménye csapat lesz. Az 1989-es forradalmi események évfordulójához közeledve pedig bátran mondhatjuk: a temesvári lángot tovább kell vinnünk, hiszen csak ennek szellemében juttathatjuk sikerre autonómiatörekvéseinket is” – mondta a Néppárt elnöke.

Az eseményen jelen volt Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, valamint Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is.

Sándor Krisztina elmondta: a marosvásárhelyi EMNT Demokráciaközpont az elmúlt hat év során kiemelten teljesített a honosítási folyamatban, az EMNT munkatársai pedig továbbra is várják mindazokat, akik honosodni, vagy az anyaországi választásokat megelőzően, regisztrálni szeretnének.

Izsák Balázs a maga és az SZNT nevében is köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd elmondta: az erdélyi magyar közösségnek évről-évre meg kell küzdenie jogaiért és szabadságáért, a székely önkormányzatokkal közösen pedig azért dolgoznak, hogy mihamarabb megvalósíthassák Székelyföld autonómiáját. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria