Home » Hírek » Országos » Falugazdászok hétvégéje volt Sepsiszentgyörgyön

Falugazdászok hétvégéje volt Sepsiszentgyörgyön

2018. 11. 29.
Megosztás:

A sepsiszentgyörgyi Sugás Vendéglőben rendezték meg immár harmadik alkalommal – Falugazdászok hétvégéje címmel – a Sepsiszéki Gazdák Konferenciáját.

Falugazdászok hétvégéje volt Sepsiszentgyörgyön

Meghívott előadóként jelen volt Tiboldi László, az EMGE Szövetség alelnöke, Johan Taierling, az Agrokézdiszéki Mezőgazdászok Egyesületének elnöke és Kinda Zalán, a 2017-es év falugazdásza. Kolcza István, a Sepsiszéki Gazdák Egyesületének elnöke a szervezet elmúlt időszakbéli tevékenységéről számolt be.

Kolcza elmondta: a Sepsiszéki Gazdák Egyesülete három éve alakult és alapítótagja volt az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetségének. Azóta minden évben sikeresen szerveznek a mostanihoz hasonló konferenciákat, valamint különböző tevékenységeik lebonyolítása érdekében pályázatokat nyújtottak be a Bethlen Gábor Alaphoz is. A hétvégi konferencia célja volt, hogy a jelenlévők áttekintsék a rendelkezésre álló pályázati lehetőségeket, valamint beszámolókat hallgassanak meg a megjelent falugazdászok elmúlt egy éves tevékenységéről.

A megjelent több mint harminc érdeklődő előtt Tiboldi László beszámolt a két sepsiszéki falugazdász tevékenységéről, elért eredményeiket pedig konkrét adatokkal is érzékeltette. Az EMGE Szövetség alelnöke ismertette a Magyarország kormánya által nyújtott erdélyi és székelyföldi támogatási lehetőségeket, majd hozzátette: az elkövetkező időszakban megközelítőleg 25 milliárd forint gazdaságfejlesztési támogatás érkezik majd Erdélybe, melyekre a gazdálkodók pályázhatnak.

A konferencia végén a jelenlévők egybehangzóan kijelentették: szükség van a hétvégihez hasonló rendezvényekre, ahol az érdeklődők megoszthatják egymással tapasztalataikat, valamint megtalálhatják az együttműködés lehetőségeit.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria