Home » Hírek » Országos » Fancsali Ernő feljelentette Radu Banciut magyarellenes megnyilatkozásai miatt

Fancsali Ernő feljelentette Radu Banciut magyarellenes megnyilatkozásai miatt

2016. 10. 4.
Megosztás:

Radu Banciu, a B1 tévé műsorvezetője, a magyarországi kvótareferendum kapcsán nyilatkozva, műsorában kijelentette: „Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül. Erdélynek különösen jó lenne magyarok nélkül.” Az elhangzottak nyomán Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári elnöke feljelentette Banciut az Országos Audiovizuális Tanácsnál.

„Az itteni magyarok, ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, akkor menjenek Magyarországra” – folytatta szövegét a műsorvezető, akinek nem ez az első esete a magyar közösség sértegetése terén. Banciu a székelyföldi autonómia kapcsán román nemzetiségűek lemészárlását vizionálta, valamint az erdélyi magyarságot román ellenességgel vádolta. Ezen utóbbi kijelentéseiért az Országos Audiovizuális Tanács 50 ezer lejre büntette a B1 televíziót.

Fancsali Ernő a mostani eset kapcsán elmondta: elfogadhatatlan, hogy ilyen mondatok elhangozhatnak egy tévécsatorna műsorában, s reméli, hogy feljelentése nyomán kivizsgálják az elhangzottakat, s az illetékes hatóság megteszi a szükséges lépéseket.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria