Home » Hírek » Országos » Felhívás bojkottra

Felhívás bojkottra

2018. 1. 19.
Megosztás:

A sajtóból értesültünk, hogy egy szabályozás értelmében a magyar diákok hátránnyal indulnak az angol nyelvű tantárgyversenyen. A szabályozás szerint mindegyik diáknak – függetlenül a diák anyanyelvétől – angolról románra és román nyelvről angolra kellene fordítania a megkapott szöveget. Ezzel megnehezítik a magyar középiskolások helyzetét, hiszen egy idegen nyelvről egy másik idegen nyelvre kellene fordítsák a szöveget, amely már egyetemi szintű feladatnak számít.

Ez a szabályozás számunkra teljes mértékben elfogadhatatlan és ellentmond számos, Románia által elfogadott nemzetközi dokumentumnak is. A magyar középiskolásokat eleve vesztes csatába akarják vinni, hogy ott csúnyán elbukjanak és mutogathassák majd a statisztikákat – gúnyos mosollyal az arcukon.

Úgy gondoljuk, hogy ebben az esetben nem egyszerű gondatlanságról van szó. Itt a diákok sikertudatát kívánják rombolni és azt üzenik a magyar gyerekeknek, hogy: „Lám, itt csak románul tudsz boldogulni és semmit sem ér anyanyelved. Magyarként itt csak vesztes lehetsz, menj el, vagy olvadj be.”

Véleményünk szerint, ahogy egy kézilabda csapat sem állna pályára, ha előbb hátra kötné a szövetség a kezüket, úgy nekünk sincs mit keresnünk ilyen körülmények között ezen a versenyen. Arra kérjük a magyar anyanyelvű oktatási intézmények felelőseit, hogy bojkottálják ezt a versenyt!

Egyik felelős nevelő sem küldheti a rábízott diákokat olyan helyre, ahol arra készülnek, hogy megalázzák őket!

 

A Minta ifjúsági szervezet elnöksége nevében,

Tőke Ervin, elnök

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria