Home » Hírek » Erdély » Folytonosság és újulás - Tőkés László védnöki köszöntője

Folytonosság és újulás - Tőkés László védnöki köszöntője

2015. 2. 6.
Megosztás:

Január végén a pártban érvényesülő javító és újító szándék vezetett az Erdélyi Magyar Néppárt rendkívüli országos küldöttgyűlésének az összehívásához.

Az újulás jegyében megtartott kongresszus személyi vonatkozásban is kimondta szavát, meggyőző szótöbbséggel választva meg a párt új elnökét és elnökségét. Az új vezetőség a folytonosság és a megújulás kettősségének jegyében hivatott sikerre vinni az EMNP autonomista és föderalista politikáját.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint a saját nevemben ezúton fejezem ki jókívánságainkat és támogatásunkat Szilágyi Zsolt újan választott elnöknek és vezérkarának.

Ezzel együtt megismétlem az új erdélyi magyar egység megteremtésére irányuló felhívásomat, mely az EMNP-nek az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum újraindítását szorgalmazó indítványában öltött konkrét formát.

Ugyanakkor üdvözlöm a Magyar Polgári Párt újan választott sepsiszentgyörgyi elnökségének azon álláspontját, mely szerint „szövetkezni kell az Erdélyi Magyar Néppárttal, és nem támogatják az RMDSZ-szel kötött stratégiai partnerséget”.

Hosszabb távon viszont, az RMDSZ küszöbön álló kongresszusának kedvező állásfoglalását remélve, a Szövetség együttműködésére is bizton számíthatunk.

Az 1989-es rendszerváltozás negyedszázados évfordulóján, az akkor újjászületett magyar közösségünk példájára, magyarságunknak a román elnökválasztás alkalmával megvalósult egységes akaratnyilvánítása bizakodásra jogosít fel bennünket a minél teljesebb, megújuló nemzeti összefogásra nézve.

Brüsszel, 2015. február 4.

Tőkés László 

európai képviselő
EMNT-elnök
az EMNP védnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria