Home » Hírek » Erdély » Friss Csillagos Hírek

Friss Csillagos Hírek

2013. 10. 30.
Megosztás:

Megjelentek a Csillagos Hírek októberi számai. Az Erdélyi Magyar Néppárt kiadványa most is több változatban jött ki a nyomdából.

Friss Csillagos Hírek

A megyeiben az autonómia-népszerűsítő kerékpártúráról, az élesdi székházavatóról, a gyantai kettős megemlékezésről, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács váradi küldöttgyűléséről olvashatnak, de megtalálható két fontos nyilatkozat is arról, hogy fejlesztési régiók helyett autonóm közigazgatási régiókra kell aláírást gyűjteni, illetve hogy adóemelés és az átalányadó bevezetése helyett a román kormány a közterheket kellene átcsoportosítsa. Ifj. Balogh Árpád háziorvos az egészségügyi rendszer hibáit taglalja interjúban, valamint Kálmán Gabriella élesdi Néppárt-elnök a szórványmagyarság felrázásának fontosságát és támogatásának sürgősségét részletezi egy másik interjúban.

 

Friss Csillagos Hírek
A nagyváradi lapban Zatykó Gyula régióelnök a Néppárt városvédelmi koncepcióját részletezi interjúban. Emellett Varga Csaba alpinistával készített interjút olvashatják, a hegymászó világ tetején is kalandozott.

Sokasodnak a magyarellenes megnyilvánulások – olvasható a lapban, amely a „hagymakupolás honfoglalás” egyik váradi etapját is bemutatja Kisemmizést követő terjeszkedés címmel. Az október 6-i megemlékezésről és a beltelekadó ügyében kezdeményezett perről szintén ír a Csillagos Hírek e havi számában.0

Az ingyenes Csillagos Híreket a Néppárt szimpatizánsai terjesztik, de az EMNT-Néppárt irodáiban is igényelhetőek.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria