Home » Hírek » Erdély » Friss Csillagos Hírek

Friss Csillagos Hírek

2013. 12. 2.
Megosztás:

Megjelentek a november havi Csillagos Hírek bihari és nagyváradi változatai. Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei kiadványa összefoglalót közöl a bihariak részvételéről a budapesti békemeneten és a székelyföldi nagy menetelésen, valamint az autonómiaharc jelenlegi állásáról.

A jövő évi magyarországi parlamenti választásokon való részvétel lehetőségével és fontosságával is foglalkozik a lap, tovább a digitális átállásban a partiumi magyaroknak adható támogatással. Részletek olvashatók a kiadványban az RMDSZ honosítási blöffjeiről, valamint az érmihályfalvi és borsi önkormányzat önkényeskedéseiről. Szalontai és gálospetri események mellett a Minta ifjúsági szervezet fejlődése is téma.

A váradi Csillagos Hírekben ezenfelül az 1956-os megemlékezésről és a Bethlen Gábor-emléknapról olvashatók cikkek, továbbá a kétnyelvű Partium autonóm régió érdekében folytatott aláírásgyűjtésről. Könnyebben elérhető és átjárható Nagyváradot! címmel Zatykó Gyula volt polgármesterjelölt nyilatkozik a várostervezés egyes aspektusairól a Csillagos Híreknek, amelyből az is kiderül, hogy jövőre is lesznek Szent László Napok.

Lásd a két friss lapot a Média rovat Kiadványok fiókjában.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria