Home » Hírek » Országos » Gratulálunk az újabb kormányfői megbízatáshoz!

Gratulálunk az újabb kormányfői megbízatáshoz!

2018. 5. 11.
Megosztás:

Az új magyar Országgyűlés keddi megalakulásával, valamint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki beiktatásával lehetővé vált, hogy továbbra is nemzeti kormány vezesse Magyarországot.

Gratulálunk az újabb kormányfői megbízatáshoz!

Ez úton is gratulálunk Orbán Viktor miniszterelnöknek, a megválasztott képviselőknek és a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek, amelynek győzelme bebizonyította, hogy az összefogás ereje és a nemzeti önrendelkezés jegyében vitt politika, mind az anyaországban, mind pedig a határon túli magyarság körében képes sikerre vinni a magyar választópolgárok akaratát.

Köszönjük mindazon erdélyi polgárok munkáját és szavazatát, akik önkéntesként vagy egyszerű szavazóként tevékenyen részt vállaltak a választások alkalmával.

Hálásak lehetünk a sorsnak, hogy erdélyiekként részesei lehettünk ennek a történelmi pillanatnak, hiszen az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács önkéntesei és munkatársai aktívan kivették részüket a magyar országgyűlési választást megelőző regisztrációs kampányból, valamint az azt követő szavazatbegyűjtési munkából. Ennek eredményeként, Erdélyben, a magyar kormány partnerszervezetei által gyűjtött levélszavazatok 45.6%-át (közel 70 000 levélcsomagot) a Néppárt és az EMNT hálózata gyűjtötte be és juttatta el biztonságban a külképviseletekre. A 2014-es országgyűlési választás, valamint a 2016-os népszavazást követően, kollégáink ismételten, immár harmadszor bizonyították felkészültségüket és azt, hogy az EMNT Demokráciaközpontok hálózata egy jól működő, megbízható rendszer, melyre az erdélyi magyar állampolgárok mindig, minden körülmények között számíthatnak. Kollégáinknak, önkénteseinknek ezúton is köszönjük munkájukat!

Bízunk benne, hogy Magyarország és a külhoni nemzetrészek határokon átívelő egyesítése tovább folytatódhat!

Magyarnak lenni jó!

 

Szilágyi Zsolt,

az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria