Home » Hírek » Országos » Gratulálunk és köszönjük Miniszterelnök úr!

Gratulálunk és köszönjük Miniszterelnök úr!

2019. 9. 30.
Megosztás:

A hétvégén, vasárnap, a Budapesti BOK arénában került sor a Fidesz 28. tisztújító kongresszusára, melyen gyakorlatilag egyöntetűen szavaztak ismét bizalmat a kormánypárt három korábbi elnökségi tagjának, Kubatov Gábornak, Novák Katalinnak és Németh Szilárdnak, illetve a leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajosnak, ugyanakkor a párt elnöki székébe újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt. 


Gratulálunk és köszönjük Miniszterelnök úr!


Az eseményre meghívást kaptak az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői is, így már a helyszínen alkalmuk nyílt gratulálni a megválasztottaknak. A határon túli magyar szervezetek képviseletében Pásztor István, a a Vajdasági Magyar Szövetség szólalt fel, aki beszédében rendkívül sikeresnek ítélte az elmúlt kongresszus óta eltelt időszakot. Ma Szerbiában, több mint száz év után, nem hátrányt, hanem előnyt jelent magyarnak lenni – mondta. Ennek legjobb bizonyítékaként említette, hogy akik nem magyarnak születtek, azok is szeretnének magyarrá válni.

E gondolatok jegyében gratulálunk tehát az Erdélyi Magyar Néppárt teljes közössége nevében, egyúttal köszönetet is mondunk miniszterelnökünknek, Orbán Viktornak és kormányának az erdélyi magyarságért végzett munkáért, hiszen a nemzet békés, határok feletti újraegyesítésének folyamata mára bennünket is feljogosít arra, hogy büszkeséggel mondjuk itthon is: magyarnak lenni jó!

Az Erdélyi Magyar Néppártot a hétvégi budapesti kongresszuson a szervezet elnöke, Csomortányi István mellett Toró T. Tibor ügyvezető elnök, Kolcza István és Zatykó Gyula alelnökök, Mátis Jenő, az EMNT Közép-Erdélyért felelős alelnöke, valamint Szilágyi Zsolt, a Néppárt Kül- és Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője is jelen voltak.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria