Home » Hírek » Országos » Háromszék: az Erdélyi Magyar Szövetség megteremti a választás szabadságát

Háromszék: az Erdélyi Magyar Szövetség megteremti a választás szabadságát

2020. 2. 13.
Megosztás:

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség Kovászna megyei tevékenységét koordináló megyei testület, melyben – a Néppárt részéről – Bálint József és Kolcza István vesznek részt, míg a Magyar Polgári Párt részéről Csáki Attila és Pethő István. A testület élére Bálint Józsefet választották.

Háromszék: az Erdélyi Magyar Szövetség megteremti a választás szabadságát

Az eseményen elhangzott továbbá: az Erdélyi Magyar Szövetség megyei tanácselnök-jelöltet, polgármester-jelölteket és tanácsjelölt-listákat is állít Háromszéken, ezzel teremtve meg a választás szabadságát minden olyan településen, ahol a verseny nem veszélyezteti a magyar képviseletet.

„Abban bízunk, hogy az Erdélyi Magyar Szövetség több mint a részek összege. Ehhez arra van szükség, hogy helyileg az emberek szót tudjanak érteni” – jelentette ki Pethő István, majd hozzátette: a két magyar párt együttműködésében Kovászna megyei szinten nem merültek fel nézeteltérések, ez a települési pártszervezetek együttműködése esetében is így kell történjen.

A politikusok bejelentették: a Kovászna megyei egyeztető testületben a Néppárt részéről Bálint József megyei elnök és Kolcza István tag vesz részt, az MPP-t Csáki Attila megyei elnök és Pethő István tag képviseli. Ők egymás között Bálint Józsefet választották meg a testület elnökének. A testület feladata összehangolni a két párt munkáját és a jelöltállítás folyamatát. Hasonló testületeket minden településen alakítanak, ahol a Néppártnak és az MPP-nek is van szervezete.

A sajtótájékoztatón Kolcza István elmondta: az egyeztető testület alakulóülésén téma volt a Néppárt és az MPP önkormányzati képviselői által kifejtett munka összehangolása is, melynek eredményeként az elkövetkező időszak képviselői munkáját a lehető legszélesebb körben igyekeznek egyeztetni. A politikus hangsúlyozta: az Erdélyi Magyar Szövetség listái nyitottak azok számára, akik a közösségért kívánnak dolgozni.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria