Home » Hírek » Erdély » Hétvégén tartották a Bélfenyéri Falunapokat

Hétvégén tartották a Bélfenyéri Falunapokat

2014. 8. 20.
Megosztás:

Jó hangulatban teltek a hétvégén megszervezésre került Bélfenyéri Falunapok. Böjte Csaba ferences szerzetes vasárnapi áhítatában a jó cselekedetek öröméről és a testvéri szeretet fontosságáról beszélt.

Hétvégén tartották a Bélfenyéri Falunapokat

A lelki feltöltődés után a kultúráé volt a főszerep: a Segítség, kamasz lettem című kötet bemutatóján megünnepelték a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület megalakulásának 15. évfordulóját is. A hiánypótló kötet Kiss Márton atya, az egyesület egyházi elnökének, a Szent Miklós Bélfenyéri Gyermekotthon igazgatójának közreműködésével jelenhetett meg.

Hétvégén tartották a Bélfenyéri Falunapokat

A bemutatót az ünneplők bográcsfőző versenye, valamint a vendégtelepülések futballmérkőzései követték. Utóbbit Zahari Jakab, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi elnöke szervezte. Este a rendezvény zenei színpadán Szemerédi Bernadett színésznő szórakoztatta dalaival az érdeklődőket.

Az immár nyolcadik alkalommal megszervezésre került Bélfenyéri Falunapok számos érdeklődőt vonzottak, mely megerősítette a szervezőket abban, hogy szükség van az ehhez hasonló közösségépítő rendezvényekre.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria