Home » Dokumentumok » 2012 » I. OKGY határozatok

I. OKGY határozatok

2013. 4. 26.
Megosztás:

1. A Magyarország elleni igazságtalan nemzetközi kampány elítélése

A Néppárt Országos Küldöttgyűlése határozottan elítéli Magyarország, a magyar nemzet és a magyar kormány ellen folytatott egyoldalú és igazságtalan nemzetközi kampányt. A nemzetközi sajtóban, az Európai Parlamentben, az Európai Bizottság keretein belül, továbbá az EU egyes tagországaiban zajló támadások és igaztalan vádak, illetve ezek ürügyén foganatosított intézkedések – a nyilvánvaló kettős mérce miatt – sértik a magyarság igazságérzetét. A beindított kötelezettségszegési eljárás és az önkényes leminősítések diszkriminatív alkalmazásának elsődlegesen a magyar nép és közvetve a Kárpát-medence minden magyar nemzeti közössége szenvedő alanya.

Az Erdélyi Magyar Néppárt különösen károsnak tartja mindazon magyarországi szocialista és liberális beágyazottságú pártok – hazaárulással felérő – ténykedését, amelyek ehhez a példátlan nemzetközi támadássorozathoz otthonról szolgáltattak hamis bizonyítékokat. Ezen pártok érintett képviselőit a nemzet kárára történő fellépésük miatt a Néppárt jelképesen nemkívánatos személyeknek nyilvánítja Erdélyben.

Ugynakkor a Küldöttgyűlés köszönetét fejezi ki az Európai Néppárt EP-frakciója tagjainak és kiemelten a Theodor Stolojan volt miniszterelnök vezette román néppárti delegációnak Magyarország melletti kiállásukért.
 

2. Szolidaritás a magyarságukért meghurcolt felvidéki és délvidéki testvéreinkkel

A Magyarországgal szemben tanúsított bánásmóddal szöges ellentétben, az Európai Bizottság és az Európai Parlament kettős mérce alkalmazásával történő elnézést tanúsít a másik EU-tagországgal, Szlovákiával szemben, és továbbra sem hajlandó fellépni a még mindig érvényben lévő, a kollektív bűnösség elvéből fogant Benes-dekrétumok vagy a súlyosan diszkriminatív államnyelvtörvény ellen. Hasonlóképpen cinkos módon eltűri Boldoghy Olivér, Tamás Aladárné, Kassai Gyula, Dolník Erzsébet, Gubik László és más felvidéki magyarok – amúgy a szlovák alkotmány előírásába ütköző – állampolgárságuktól való megfosztatását, ahogyan hallgatott az áldozatként vádlottak padjára ültetett felvidéki magyar Malina Hedvig vagy az aránytalanul súlyosan megbüntetett vajdasági magyar fiatalok – a „temerini fiúk” – esetében.

Az Erdélyi Magyar Néppárt tiltakozik a Szlovákiában és más, a Kárpát-medencébe nyúló országban élő magyarok hátrányos megkülönböztetésben való részesítése ellen, és szolidaritását fejezi ki az érintett határon túli magyar közösségek és személyek iránt.


3. A korrupt politikusok és a korrupció elleni következetes fellépés szorgalmazása

A saját zsebükre dolgozó „megélhetési politikusok” meglopják és nem szeretik hazájukat. Ez egyaránt érvényes Magyarországra, ahol zajlik az elszámoltatás folyamata (ennek egyik jellemző példája az elhíresült Hunvald-per), valamint Romániára (Adrian Năstase volt miniszterelnököt nemrég ítélték letöltendő börtönbüntetésre az egyik ellene zajló korrupciós perben), amelynek a schengeni övezetbe való felvételét éppen a kiterjedt korrupció akadályozza.

Az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is határozott fellépést szorgalmaz a korrupció és a korrupt közéleti szereplők ellen mind a jogalkotás, mind az igazságszolgáltatás szintjén, és sajnálatosnak tartja, hogy ennek a törvényhozásban immár közismert kerékkötői a magyar képviselet monopóliumát birtokló RMDSZ volt és jelenlegi frakcióvezetői (Márton Árpád és Máté András Levente parlamenti képviselők), akik indítványaikkal nem először hoznak szégyent választóikra és az erdélyi magyar közösségre.

Csíkszereda, 2012. február 25-én

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria