Home » Hírek » Erdély » Jakubinyi György érsekkel találkoztak a Néppárt vezetői

Jakubinyi György érsekkel találkoztak a Néppárt vezetői

2014. 1. 15.
Megosztás:

Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsekkel találkozott 2014. január 15-én Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Zakariás Zoltán alelnök, a Néppárt Országos Választmányának elnöke.

A Gyulafehérváron tartott megbeszélésen szó esett a külhoni magyar állampolgárok magyarországi választásokra történő regisztrációjáról, az idei európai parlamenti választásokról, valamint az egyházi ingatlanok restitúciójának kérdéseiről.

A találkozón elhangzott: a Néppárt vezetőihez hasonlóan a gyulafehérvári római katolikus érsek is fontosnak tartja, hogy minél több erdélyi magyar állampolgár éljen szavazati jogával, vegyen részt a magyarországi országgyűlési választáson, és regisztráljon a külhoni választási névjegyzékbe.

Az európai parlamenti választások kapcsán Toró T. Tibor ismertette a Néppárt álláspontját, miszerint az erdélyi magyar közösségnek koalíciós listát kell állítania. Jakubinyi György egyetértett azzal, hogy az erdélyi magyar politikai alakulatoknak közösen kell fellépniük olyan kérdésekben, amikor erre szükség van, így a magyar közösségnek az EP-választásokon is egységesnek kell lennie.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria