Home » Hírek » Erdély » Június 4.: Marosvásárhelyen is megemlékeztek

Június 4.: Marosvásárhelyen is megemlékeztek

2018. 6. 5.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete a Bolyai téri unitárius egyházközség templomkertjében, az „Összetartozás fájánál”, tartotta hagyományos megemlékezését június 4-én.

Június 4.: Marosvásárhelyen is megemlékeztek

A rendezvény a 16 óra 32 perckor felcsendülő harangszóval kezdődött, emlékezve a gyászos trianoni békeszerződés aláírásának időpontjára. Több marosvásárhelyi és környékbeli templom is csatlakozott a felhíváshoz és ott is megszólaltak a harangok.

Június 4.: Marosvásárhelyen is megemlékeztek

A rendezvényt Nagy László unitárius lelkipásztor nyitotta meg – imádkozva megmaradásunkért, magyar jövőnkért. Kányádi Orsolya műsorvezető gondolataival folytatódott a megemlékezés, aki kihangsúlyozta az itthon maradás fontosságát.

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának részéről Körössi Viktor Dávid konzul méltatta az Összetartozás Napjának jelentőségét, majd Domahidi Anna, a Művészeti Líceum V. osztályos diákja a Harangok hangja című dalt énekelte el nagy sikerrel. Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója beszélt a békediktátum következményeiről, a társadalom megélt traumáiról, s a magyar történelem e leggyászosabb napjáról.

Június 4.: Marosvásárhelyen is megemlékeztek

Az Erdélyi Magyar Néppárt részéről jelen volt Pálosi Csiba, a szervezet marosvásárhelyi elnöke, valamint László György, a Néppárt Maros megyei elnöke és Tőkés András, a Néppárt Maros megyei alelnöke is.

A rendezvény a Bolyai Zenekör diákjainak alkalomhoz illő dalaival, valamint a székely- és a magyar himnusz eléneklésével ért véget.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria