Home » Hírek » Magyarország » Készpénzfizetés csak másfél millió forintig

Készpénzfizetés csak másfél millió forintig

A kormány a tranzakciós adóból származó bevétel emelkedését is várja a szigorúbb szabályozástól.

Az eredeti tervvel szemben havonta - egy szerződés alapján - nem ötmillió, hanem csak másfél millió forintnyi készpénzforgalmat bonyolíthatnak egymással januártól a vállalkozások: július 10-én egy erről szóló módosító javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek - írja a szerdai Világgazdaság.

Mint ahogy a gazdasági napilap rámutat, az előterjesztők gondoltak az esetleges visszaélések, kiskapuk megelőzésére is: a jogszabály előírja, hogy ha az érintett felek bizonyíthatóan csak azért kötöttek több szerződést, hogy ezáltal - felosztva az összeget - kikerüljenek a korlátozás alól, a megállapodásukat változatlanul egy szerződésnek kell tekinteni. A büntetés összege pedig a javaslat szerint nem lesz csekély: a szabályokat be nem tartó adózóknak a másfél millió forint feletti rész húsz százalékát kellene bírságként leróniuk.

A kormány a tranzakciós adóból származó bevétel emelkedését is várja a szigorúbb szabályozástól. Becslések szerint a cégek 42 ezer milliárd forintnyi készpénzforgalmat bonyolítanak le egymás között Magyarországon - olvasható a Világgazdaságban.

[Forrás: MTI/hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria