Home » Hírek » Országos » Kolcza István: „A magyar iskola bezárása nem jó döntés!”

Kolcza István: „A magyar iskola bezárása nem jó döntés!”

2017. 6. 19.
Megosztás:

Kicsengették a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakképző Líceum végzős diákjait. Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt képviselője az önkormányzat nevében mondott beszédet.

Kolcza István: „A magyar iskola bezárása nem jó döntés!”

Megtartották az RMDSZ-es önkormányzati képviselők és a tanfelügyelőség által a megszűnés szélére sodort Kós Károly Szakképző Líceum végzős diákjainak kicsengetési ünnepélyét.

Beszédét az iskola igazgatója, Komán László egy Körösi Csoma Sándor idézettel kezdte, majd abbéli reményét fejezte ki, hogy pedagógus társaival együtt sikerült mindent átadniuk a diákoknak ahhoz, hogy boldogulni tudjanak a mindennapi életben.

Az iskolaigazgató biztosította a jelenlévőket, hogy az iskola vezetősége mindent megtesz azért, hogy az iskola megmaradjon. Megjegyezte, nem könnyű feladat ez olyan körülmények között amikor a „sötét erők összezárnak felettünk".

Az ünnepélyen részt vett Kolcza István EMNP-s önkormányzati képviselő, az iskola egykori diákja is. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kicsengetés napja az első lépés a független élet irányába. A képviselő a arra kérte a diákokat, hogy legyenek büszkék iskolájukra, tanáraikra és osztálytársaira, ahogyan ő is büszke arra, hogy ebben az iskolában végzett. Ugyanakkor kitért arra is, hogy ez a nap számára csak az ünnepet, hanem egy kicsit a szomorúságot is jelenti, mivel lehet, hogy ennek az iskolának az udvarán nem fognak többé végzős diákok állni. Az élet hajnalán álló fiataloknak azt kívánta, hogy hozzanak jó és bölcs döntéseket, olyanokat melyek a saját és az egész magyar közösség javát szolgálják majd, valamint megjegyezte: „A magyar iskolák bezárása nem tartozik a jó döntések közé.”

Kolcza István végezetül sok sikert kívánt a maga és az Erdélyi Magyar Néppárt nevében, biztosította a diákokat, hogy bíznak bennük, számítanak a fiatalokra és ők is mindig számíthatnak rájuk.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria